2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

TOKİ evleri sahiplerini buldu

BİNGÖL'DE TOKİ EVLERİNİN KURALARI ÇEKİLDİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bingöl'de alt gelir grubuna yönelik yaptırılan toplam 256 konutun kurası noter huzurunda çekildi.

TOKİ tarafından 'Alt Gelir Grubu Konut Projesi' kapsamında Bingöl'de yaptırılan 256 adet konut kuraları çekildi. Şehir Stadyumu'nda saat 10.00 başlayan kura çekilişine Bingöl Vali Yardımcısı Alper Çığ, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Muhammet Serinkaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yunus Bulmuş, TOKİ yetkilileri ve binlerce vatandaş katıldı. Salonu dolduran binlerce kişiye hitaben kısa bir konuşma yapan İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Muhammet Serinkaya, vatandaşın TOKİ konutlarına yoğun bir teveccüh gösterdiğini ifade etti.

Bingöl'de yaptırılan bu konutlara 7 bin 877 başvuru yapıldığını belirten Serinkaya, "Bugün burada bulunan değerli vatandaşlarımızın bir kısmı ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak. Ancak burada ismi çıkmayanlar da üzülmesin. Çünkü Valiliğimizin TOKİ'den yeni konut talebi bulunmaktadır. Bu talebinde olumlu karşılandığı müjdesini vermek istiyorum. İnşallah valiliğin girişimleri soncunda ilimizde daha çok konut yapımı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde 1+1 ve 2+1 şeklinde inşa edilen konutlardan birine sahip olabilme umudu ile sabahın erken saatlerinden itibaren kuranın çekildiği salona akın eden vatandaşlardan ismi çıkanlar ev sahibi olma mutluluğunu yaşarken, ismi çıkmayanlar ise hüzünlü bir şekilde ayrılmak zorunda kaldı.

Satışa sunulan 256 konut için 7 bin 877 kişinin müracaatta bulunduğunu öğrenilirken, bugün çekilen kura ile birlikte hak sahipliğini kazananlara bu konutların 4 bin lira peşinat ve 180 ay vade ile ayda 254 TL ödeme koşulu ile satılacağı belirtildi.

BİNGÖL'DE TOKİ EVLERİNİN KURALARI ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 13:34:00
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?