3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

TOKİ konutları yüzde 80 hazır

Kaloriferler yakıldı, halılar döşeniyor
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan kalıcı konut inşaatlarındaki çalışmalar bitme aşamasına geldi. 18 Haziran’da temel atma töreni yapılan kalıcı afet konutlarındaki çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, konutlar yüzde 80 oranında tamamlanma aşamasına geldi.

Depremde konutları ağır hasar gören haksahipleri için yapılan kalıcı konutlar 98.5 metrekare büyüklüğünde ve kalorifer sistemi bulunuyor. Sosyal tesisler, lise, ilköğretim okulu, alışveriş merkezi, çocuk oyun alanları ve çevre düzenlemesiyle şehire modern bir görünüm kazandıracak olan kalıcı konutlardaki çalışmaların 4.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması dikkat çekiyor.
Yüksel Proje: “Zamanında yetişecek”

Toplu konutlardaki çalışmalar hakkında bilgi aldığımız Yüksel Proje Firması Proje Müdürü Bilgen Varan, toplam 2016 kalıcı konuttaki inşaat çalışmalarının ortalama yüzde 80 bitme aşamasına geldiğini belirterek, geçici kabullerinin 15 Şubat-15 Nisan tarihleri arasında tamamlana-cağını ifade etti. Ekinyolu mevkiinde yapılan 208 kalıcı konuttaki çalışmala-rın Ocak ayı başında ta-mamlanacağını belirten Varan, Şubat ayı itibariyle Ekinyolu’ndaki konutların anahtar teslimatlarının yapılacağını dile getirdi. Varan, yaptığı açıklamada, "TOKİ tarafından yaptırılan kalıcı konutlardaki bazı çalışmalarda yüzde 92 seviyeleri-ne ulaşanlar var. Ortalama olarak ge-nelde çalışmalarda gelinen nokta yüzde 80 seviyeleridir" dedi.
Hazinedaroğlu Proje Müdürü “Şubat’ta teslim edeceğiz”

TOKİ tarafından yaptırılan 2016 kalıcı konuttan 448’ini yapan Hazinedaroğlu İnşaat Firması Proje Müdürü Hasan Esin, yürüttükleri inşaat çalışmalarında fiziki gerçekleşme oranının yüzde 80’inin tamamlandığını belirterek, çalışmalarını Şubat ayı başlarında tamamlayacaklarını söyledi. Tüm binalarda dış cephe sıvalarının tamamlandığını, pencere doğramaları ile camlarını taktıklarını dile getiren Esin, "Binaların büyük bir bölümünde ince iş çalışmalarını da tamamlayarak, halı döşemesine geçtik. Mutfak dolapları ve asma tavanlar takıldı. Binaların iç bölümlerinde boya imalatları ve vitrifiye mon-tajları yapılıyor. 350 personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız konutlar, 6 Şubat’ta geçici kabul aşamasına gelecek. Soğuklardan dolayı çalışmalarda sıkıntı yaşanıyor, ancak dona karşı ısıtma ve kimyasallar kullanılarak çalışmalar aralıksız yürütülüyor" dedi. Hazinedaroğlu Proje Müdürü Esin, çevre düzenlemesi kapsamında peyzaj çalışması yapacaklarını ve ağaçlandırma yapılacağını da dile getirdi.
Baytur Proje Müdürü: “Kaloriferleri yaktık, ay sonunda geçici kabul talebinde bulunacağız”
Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldığımız 368 konutun inşaat çalışmalarını yapan Baytur İnşaat Firması Proje Müdürü A. Vahit Bozkurt, çalışmalarda bitme aşamasına geldiklerini, bu ay sonunda geçici kabul talebinde bulunacaklarını söyledi.

17 Temmuz’da çalışmalara başladıklarını belirten Bozkurt, bir dönem yaşanan beton sıkıntısına rağmen inşaat çalışmalarının 4 ay gibi kısa bir sürede bitme aşamasına geldiğini vurguladı. Bozkurt, "Özverili çalışmalarımızla vatandaşlarımızın barınacağı kalıcı konutları tamamladık. Yaptığımız 368 konutta mutfak dolapları ve halılar döşeniyor. Çalışmalarımızda 495 personel görev alıyor. İmalatlarımızda yüzde 95 seviyesine ulaştık. Diğer çalışmalarımız kapsamında da binaların kaloriferlerini yakmaya başladık. Bu ay sonunda da geçici kabul başvurusunda bulunacağız" dedi.

Yeşillendirme çalışmalarına da başladıklarını söyleyen Proje Müdürü Bozkurt, çeşitli türlerden 3000 civarında ağaç dikeceklerini söyledi. İç-Taş 208 konutu tamamladı. TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken ve bitme aşamasına gelirken Ekinyolu mevkiinde İç-Taş İnşaat Firması tarafından yapılan 208 kalıcı konut tamamlandı. Küçük çapta çalışmaların yapıldığı Ekinyolu’ndaki 208 konutu yapan İç-Taş İnşaat Firması Proje Müdürü Tevfik Bilgiç, çalışmalarını yüzde 98 oranında tamamladıklarını belirterek bu ay sonunda geçici kabul heyetinin geleceğini söyledi. Geçici kabul çalışmalarından sonra konutların teslim edileceğini kaydeden Bilgiç, "1 Ağustos tarihinde yer teslimi yaptık. 31 Aralık tarihi itibariyle tüm iş bitecek. Yapımını tamamladığımız 208 kalıcı konut 13 bloktan oluşuyor" dedi.

TOKİ tarafından yaptırılan konutlardaki çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, diğer altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla 2016 kalıcı konut 10 bin civarında vatandaşın barınma ihti-yacının karşılanmasının yanısıra, sosyal tesisleri ve modern görüntüsüyle de ilimizin çehresini değiştirecek.

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 23:57:18
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?