3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

TOKİ Uygulama Daire Başkanı Bingöl'de

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Uygulama Daire Başkanı Orhan Yüce, beraberindeki kontrol memuru Arif Gültekin'le birlikte kalıcı            konutlardaki çalışmalarda inceleme-lerde bulunmak üzere dün ilimize geldi. Yüksel Proje Firması'nı ziyaret eden Yüce, Yüksel Proje Firması Proje Müdürü Bilgen Varan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Çalışmaların iyi gittiğini belirten TOKİ Uygulama Daire Başkanı Yüce,   1 Mayıs'ta da Bingöl'e geldiğini belirterek, "2 Mayıs tarihinde kalıcı konutların yapılacağı yeri bulduk ve hemen akabinde görülmemiş bir hızla 23 Mayıs'ta ihale edildi. Böylece kalıcı konutların temel atma töreni 18 Haziran'da yapıldı. Bingöl'deki imkansızlıklara rağmen çalışmalar yapıldı. Yeterli beton santrali olsaydı şu anda işler yüzde 20 daha ileri bir seviyede olurdu. Ayrıca iklim şartları da çalışmalarda fark oluşturdu. Türkiye'nin değişik yerlerinden teknik elemanlar bura-daki çalışmaları görmeye geliyorlar.
Burası izolasyon bakımından, temel yapısı bakımından, binaların mukavemeti bakımından ve yerleşim alanı bakımından modern bir şehircilik örneğidir. Otoparklarıyla, yeşil alanlarıyla, okuluyla, çarşı merkeziyle, sağlık ocağıyla mo-dern şehircilik alanında örnek teşkil ediyor" dedi.
Daha sonra kalıcı konutların inşaat sahasında incelemelerde bulunan Yüce'ye, incelemeleri esnasında Yüksel Proje yetkilisi Varan'ın yanısıra müteahhit firma yetkilileri de eşlik etti. Kalıcı konutlardaki çalışmaları beğenen Yüce, incelemeleri sırasında gördüğü genel altyapı konusundaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 23:59:59
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?