1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Trafiğe ölü inek engeli

Bingöl'de başıboş gezen ve çöplüklerden beslenen bir inek, zehirlenerek cadde ortasında düşüp öldü. Bir süre önce yaşanan şarbon hastalığı yüzünden çevredeki vatandaşlara korkulu anlar yaşatan hayvan, trafiği de bir süre aksattı.

Bingöl Bahçelievler Mahallesi Hürriyet Caddesi Çifte Fırınlar mevkiinde cadde ortasında aniden düşerek ölen inek saatlerce kaldırılmayınca, cadde trafiğe kapalı kaldı. Olayın haber verilmesi üzerine, Tarım İl Müdürü Namet Sevinç ve Hayvan Sağlık Şube Müdürlüğü ekipleri ile olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Tarım ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrasında inekte şarbon belirtisi bulunmazken, çöplerden beslenen ineğin zehirlenerek öldüğü açıklandı. Bu durum çevredeki vatandaşları rahatlattı. İneğin düştüğü bölgede ilaçlama yapan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ve çevre güvenliğini alan polisler, saatlerce belediye ekiplerinin ineği kaldırmasını bekledi.

Yol ortasında bulunan inek leşini kaldırmak için belediye kepçe operatörü bulunamazken, olay yerine gelen Bingöl Belediyesi Temizlik Firması ekipleri karga tulumba kaldırmaya çalıştıkları ineği bir türlü çöp arabasına atamadı. İnek leşini iplerle çöp arabasına bağlayan ekipler, uzun uğraşlar sonrasında kaldıramadıkları ineği bırakmak zorunda kaldı.

Cadde ortasında ölerek saatlerce kaldırılmayı bekleyen inek leşi dolayısıyla Hürriyet Caddesi yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı. Daha sonra belediyeye ait bir kepçeyle kaldırılan inek leşi, çöp arabasına bindirilip şehir çöplüğüne götürüldü. Yapılan inceleme sonrasında ineğin küpesinde bulunan rakamdan, inek sahibinin Mirzan Mahallesi'nde ikamet eden Selim Boğatekin olduğu tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 15:00:53
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?