2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

TÜMSİAD Şube Başkanı Almanya'da

TÜMSİAD BİNGÖL ŞUBE BAŞKANI ALİMOLĞU ALMANYA'DA

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 'BAU 2011' fuarına katıldı.

İhracat yapan ve yurt dışında çalışmaları olan firmaların dış pazar paylarında artış sağlanması, yapılabilecek iş birliklerini artırmak amacı ile düzenlenen BAU 2011 fuarı 17-22 Ocak 2011 tarihinde Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşti. Fuara birçok işadamının yanı sıra TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu da katıldı.

Almanya'nın Münih kentinde iki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük mimarlık, yapı, inşaat ve ekipmanları fuarlarından biri olan, sektör ile alakalı bin 900 firma, 200 bin ziyaretçinin iştirak ettiği BAU 2011 fuarına katılan Alimoğlu, fuardan sonra Almanya'nın Hamburg kentine giderek burada bulunan Bingöllü iş adamlarıyla bire bir görüştü. Alimoğlu, yaptığı ziyaretler çerçevesinde TÜMSİAD hakkında işadamlarına bilgi verdi.

BİNGÖL'E YATIRIM ÇAĞRISI

Gurbette bulunan işadamlarıyla birebir görüşen Alimoğlu, Bingöllü işadamlarını TÜMSİAD çatısı altında toplanmalarını sağlayacaklarını ve Bingöl'e yatırım yapmak isteyenlere her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

Fuarın çok iyi geçtiğini, işadamlarının gelişimleri için bu tür fuarlara mutlaka katılmaları gerektiğini belirten Alimoğlu, bundan böyle derneklerine üye olacak iş adamlarını dünyanın neresinde olursa olsun bu tür fuarlara toplu olarak götüreceklerini ve gittikleri ülkelerdeki iş adamlarıyla iş ortaklıkları yapacaklarını ifade etti. Bingöl'ün ve Bingöllü işadamlarının buna ihtiyaçları olduklarını söyleyen Alimoğlu, işadamlarının bu anlamda çok mahrum kaldıklarını ama hiçbir şey için geç kalmadıklarını ve bu gecikmişliği de mutlaka telafi edeceklerini söyledi. Hamburg'daki işadamlarının büyük bir çoğunluğunun inşaat sektörüyle ilgilendiklerini belirten Alimoğlu, Avrupa ekonomisinin her geçen gün biraz daha kan kaybettiğini ve bundan dolayı TÜMSİAD aracılıyla Ortadoğu ve Kafkaslara açılmak istediklerini söyleyen iş adamlarını, TÜMSİAD olarak kendilerine bu imkanları kesinlikle sunacaklarını ve her konuda yardımcı olacaklarını ifade etti. Alimoğlu, "Bizler TÜMSİAD'ı zaten bu tür organizasyonları yapmak adına kurduk ve bunu yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

TÜMSİAD BİNGÖL ŞUBE BAŞKANI ALİMOLĞU ALMANYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 12:49:04
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 13:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?