2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Türkiye'yi ayağa kaldıracağım!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BİNGÖL'DE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri ile birlikte halka verilen bir sözünün olduğunu belirterek; "Size bir sözüm var. Çatışmaları bitireceğim. Kardeşliği egemen kılacağım, huzuru sağlayacağım. Bunun sözünü veriyorum size, kim ne derse desin. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Doğu da bizim, batı da, güney de bizim kuzey de. Bu ülkede herkes ama herkes huzur ve güven içerisinde yaşamalı. Bunu yapmaya kararlıyız. Bunu yapabilmek için sizden yetki istiyorum. Yetki verin, güç verin, Türkiye'yi ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

12 haziranda yapılacak genel seçimler için Bingöl'de düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu ülkede huzuru, barışı sağlama yolunun, herkesin karnının doyduğu, sağlıklı çalışan bir demokrasinin geliştiği Türkiye olduğunu, bunu da gerçekleştirmeye karlı olduklarını vurguladı. PTT kavşağında yaklaşık 4 bin kişiye vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, "Ülemize huzurun, güvenin gelmesi için sizden yetki istiyorum. Yetki verin, güç verin, Türkiye'yi ayağa kaldıracağız, Türkiye'ye demokrasi getireceğiz. Yetki verin, güç verin, Türkiye'ye demokrasi ve özgürlük getireceğiz. Bingöl bu hükümete üç vekil verdi. Bu hükümetten hizmet istiyor. Ben sana üç vekil verdim, bana hizmet ver, bana fabrika kur, benim işsizliğimi azalt deme hakkı vardır. Ne yaptılar? Cezaevi mi yaptılar? Biliyorsunuz Diyarbakır'da da cezaevi sözü verdi. Ne dedi orada? 'Sayın Diyarbakırlılar size yeni bir cezaevi yapacağım' dedi. Dünyada ilk kez bir başbakan hapishane yapma sözü veriyor, fabrika yapma sözü değil. Ama Kemal kardeşinizin sözü var, Doğu ve Güneydoğu için özel sektöre teşvik vereceğiz. Geldi geldi, gelmediyse devlet gelecek, fabrikalar kuracak, istihdam yapacak, gençlerimiz çalışacak" ifadelerini kullandı.

 "YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ"

Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganları ile kesilen Kılçdaroğlu yoksulluğu tarihe gömeceklerini ifade ederek "Size sözüm, size ahdım var, bu ülkede resmi rakamlara göre 12 milyon 755 bin yoksulumuz var. Bu yoksulluğun en yoğun illerden biri de Bingöl'dür. Yeşil kart sayısından bu bellidir. Bizim gelmemizle yoksulluğu tarihe gömeceğiz.Yoksulluk kalmayacak.Tek bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Biz her yoksul aileye 600 TL para vereceğiz ve onu kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Yoksulumuzu kimseye yalvartmayacağız. Çocuklarım açtır demeyecek ve onu kimseye muhtaç etmeyeceğiz. 21.yüzyılın Türkiye'sinde yoksulluğu tarihe gömeceğiz, bu benim hedefim. Bu hedefi sağlamam için destek verin, güç verin Türkiye'yi ayağa kaldıralım. Parayı nereden bulacaksınız diyorlar? Haramilerde para çok, halkta para yok. Ben ne söylüyorum, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Haramilerin iktidarında birilerinin cebinde para vardır, halkın cebinde para yoktur. Bizim iktidarımızla birlikte halkın cebinde para olacak, halk zenginleşecek. Halk zenginleşirse bu ülkede huzur olur, barış olur kardeşlik olur. Bu ülkede sabah evden çıkarken çocuğuna nasıl ekmek götüreceğim kaygısı sona erecek. Bunun yolu her alanda huzurun olmasıdır. Huzurun yanında halkın çıkarının sağlayacak bir siyasi iktidarın başa geçmesidir. Biz ne diyoruz, yerel yönetimleri güçlendireceğiz diyoruz. Yerel yönetimler güçlenecek, yerel yönetimlerin kaynakları olacak, halkına sağlıklı hizmet verecek" dedi.

 "HİZMETİN YOLU HALKIN İKTİDARINDAN GEÇİYOR"

Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Hizmetin yolu size hizmet eden CHP'den geçiyor. Bunun yolu halkın iktidarından geçiyor. AK Parti'den memnunsanız oyunuzu AK Parti'ye verin. Hayır, razı değiliz herkes iş ve aş sahibi olsun istiyorsanız sırtınızı AK Parti'ye dönün, gelin oyunuzu CHP'ye verin. Orada huzuru, barış ve kardeşliği bulacaksınız. Bingöllü kardeşlerim sandığa giderken düşünsünler, bu ülkeye ithal kurbanlık koyun geliyor, bunu düşünsünler. Bu ülkede bir yılda 20 milyar dolar parayı tarım ürünleri ithalatına ödüyoruz. 5 milyar dolarını bizim çiftçiye ver, Türkiye'yi değil, bütün Ortadoğu'yu beslersin. Yeniden ayağa kalkmak için, ülkeye sahip çıkmalıyız. Barış ve huzuru sağlamalıyız. İki buçuk aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölüyor. Al o parayı başına çal diyorum. Diyorlar ki, nasılsa Bingöl'ün oyu çantada keklik. Biz hizmet versek de vermesek de oylarını bize verecekler. Oylarınız çantada keklik olmasın. Oylarınızı demokratik yollardan kullanın. Oylarınızı öyle bir güçle kullanın ki AK Parti'ye ders verin. Bingöl ayağa kalksın. Bir silkinsin, özgürlük istiyoruz desin, hak istiyoruz desin, yeter artık desin. Bizde bu ülkede varız, bizde hizmet istiyoruz desin."

 "9 MİLYON EMEKLİNİN TAMAMININ OYUNU BEKLİYORUM"

Konuşmasında emeklilerin zor şartlar altında hayatta kalmaya çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz emeklilerin durumunu da biliyoruz. 9 milyon emeklinin tamamının oyunu bekliyoruz. Size milli gelir artışından pay vermek için, size sahip çıkmak için, sizin beklediğiniz intiba yasasını çıkarmak için sözü veren tek bir lider vardır, onun adı da Kemal Kılıçdaroğlu'dur" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat boyunca halka seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasının konunda seçim otobüsünün üzerinden kalabalığa gül attı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BİNGÖL'DE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BİNGÖL'DE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 18:51:01
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 19:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?