6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Uyuşturucu bilgilendirme toplantısı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyuşturucu bilgilendirme toplantısında son 9 ayda 783 kilo 294 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü bilgilendirme salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, transit trafik ve sokağa yönelik operasyonel çalışmalarının yanında, bağımlılık yapıcı maddelerin hedefi olabilecek insanlarımızın bilgilendirilmesi ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı direnç geliştirilmesi için eğitim çalışmaları da yürütüldüğünü ve olumlu sonuçların alındığını söyledi.

Bilgilendirmedeki amaçlarının basın yolu ile vatandaşlara ulaşmayı ve doğru bilgiyi aktarmak olduğunu belirten Kaplan, daha huzurlu ve güzel bir Bingöl için basın polis ele ele çalışmanın faydalı olacağını söyledi.

Kaplan, "Doğruları vatandaşlara yansıtmak bizim için son derece önemlidir. Kulaktan duyma bilgiler yerine, gerçeklerinin yansıtılmasına önem veriyoruz. Polis basın ele ele verip doğru bilgileri vatandaşlara aktarırsak, hiçbir ilde olmayan güzel bir dayanışmayı yakalamış oluruz. Birbirimize karşılıklı destek verip yaşadığımız bölgenin daha huzurlu olmasını sağlamalıyız. Bingöl'de birileri elini taşın altına sokup halkın yararına güzel işler yapıyorsa bunun yansımasının da aynı güzellikte olması gerekir. Bu nedenle basın, polis ile halk arasında köprü vazifesi görür" dedi.

Toplantıda slay gösteri eşliğinde son 9 ayda yaptıkları çalışmaları anlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Zafer Ercan, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılık ile mücadelede Bingöl Yerel Eylem Planı olan Güneşin Doğuşu Projesi'ni hayata geçirerek bu kapsamda çok geniş çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ercan, bu kapsamda kahve sohbetleri projesi, kışla projesi, koza projesi, Bingöl ibadethanelerinde bağımlılıkla mücadele eğitimleri, Bingöl'e bin el projesi, bay ex tiyatro oyunu, okul yöneticileri ve öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerleri gibi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

MEYVE SUYU KUTUSU İÇERİSİNDE 19 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Toplantıda Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından son 9 ayda yapılan operasyonlara da yer verildi. En son operasyonda ise meyve suyu kutularına zulalanmış şekilde 19 kilo 56 gram toz esrar ele geçirildiği belirtildi.

KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Bingöl'den geçecek olan bir yolcu otobüsü bagajında uyuşturucu taşındığı tespit edildi. Bu bilgiler doğrultusunda operasyon başlatan ekipler durdurdukları yolcu otobüsünün bagajında yaptıkları aramalarda 36 adet 1 litrelik meyve suyu kutusu içerisine zulalanmış 19 kilo 56 gram toz esrar maddesi ele geçirirken, olayla ilgili yakalanan 1 kişinin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Toplantıya KOM Şube Müdürlüğü Amiri M. Arıkan Yücedağ ve şube müdürlüğü personeli katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 11:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?