6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Uyuşturucuyla mücadele sürüyor

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU ÖNLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, uyuşturucu ile mücadele kapsamında geçen yıl başlatılan çalışmaların bu yıl da devam edeceğini belirterek, amaçlarının çocukların uyuşturucu ile tanışmalarını önlemek için spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında özellikle okul çağındaki çocukların bu tür kötülüklerden uzak tutulması için alınan önlemler anlatıldı. Basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi veren Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, yaptıkları çalışmaların amacının dağıttıkları malzemelerle çocukları sevindirmekten ziyade uyuşturucu ile tanışmalarını önlemek olduğunu ifade etti. "Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalar çerçevesinde değişik illerden toplanan malzemeler okullara dağıtılıyor. Dağıttığımız malzemelerin usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığını da değerlendirdik. Gördük ki yaptığımız çalışma amacına ulaşmıştır. Bu yıl faaliyetimiz yine devam edecektir. Buradaki faaliyet çocuklara top, eşofman, forma dağıtıp sevindirmekten ziyade çocukların uyuşturucu ile tanışmasını engellemek için onları spora yönlendirmektir. Bu yıl geçen yılki programlarımıza ek olarak çocukların üzerinde en fazla etkili olan öğretmenlere yönelik eğitimler de vereceğiz. Bu eğitimlerle birlikte öğretmenlerin çocuklardaki uyuşturucudan kaynaklı değişiklikleri takip edip bunları bizimle paylaşmalarını sağlayacağız. Bu yardımı alırsak daha güzel çalışmalar yaparak çocuklarımızın uyuşturucu ile tanışmalarını ve tanışanları bu beladan kurtarmak için yapılacak çalışmaları daha rahat yürütürüz" dedi.

ÖĞRENCİLERE 2 BİN 52 ADET SPOR MALZEMESİ DAĞITILDI

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından transit, trafik ve sokağa yönelik operasyonel çalışmalarının yanında, bağımlılık yapıcı maddelerin hedefi olabilecek insanların bilgilendirilmesi ve bağımlılık yapıcı maddelere karşı direnç geliştirilmesi için eğitim çalışmaları da yürüterek olumlu sonuçların alındığı belirtildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, bağımlılık yapıcı maddeler ve bununla mücadelede 'Bingöl Yerel Eylem Planı' olan 'Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında, kahve sohbet projeleri, 1000 göle 1000 el kampanyası, koza projesi, kışla projesi, Bingöl ibadethanelerinde bağımlılık ile mücadele eğitimi, güneşim projesi oluşturularak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kaplan, "Bu projeler kapsamında çocukların uyuşturucu ile tanışmalarını önlemek için spora yönlendirmek amacıyla ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere 414 futbol topu, 350 basketbol topu, 207 voleybol topu, 165 takım forması, 135 eşofman takımı, 195 tişört, 30 spor ayakkabı, 13 masa tenisi raketi, 303 pinpon topu, 20 çorap, 19 şort, 6 badminton raketi, 12 badminton raket topu, 25 çember, 2 atlama ipi, 2 satranç takımı, 14 yap-boz, 140 hikaye kitabı olmak üzere toplam 2052 adet spor malzemesi dağıtıldı. Aynı kapsamda öğrencilere 67, okul yöneticilerine, rehber öğretmen ve öğretmenlere 21, cami cemaatine 5, sivil toplum örgütlerine 5, askeri personele 4, kahvehane sakinlerine 2, cezaevi görevlilerine 1, proje açılışı 1 olmak üzere toplam 109 faaliyet ile 49 bin 760 kişiye ulaşıldı. Bu yıl içerisinde ise 108 futbol topu, 385 basketbol topu, 55 voleybol topu, 12 beyaz çorap, 13 beyaz şort, 10 gri eşofman üstü, 1 adet adidas eşofman takımı, 12 takım tişortu 10 lacivert kot yelek, 20 yeşil kapşonlu palto, 2 bally marka eşofman takımı, 14 siyah-beyaz Bingölü seviyorum tişörtü, 59 kırmızı renkli tişört, 5 gri tişört, 4 mavi-lacivert eşofman takımı, 8 sportive marka beyaz tişört, 3 sportive marka gri tişört, 16 gri yarım eşofman altı, 8 siyah yarım eşofman altı, 3 beyaz yarım eşofman altı, 14 sarı-kırmızı Bingölü seviyorum tişört, 16 sarı-kırmızı çorap, 13 sarı-kırmızı şort, 7 siyah-beyaz çorap, 2 Bingölü seviyorum kaleci üstü olmak üzere toplam 800 adet spor malzemesi ile Jansport firması tarafından gönderilen 120 adet birinci kalite okul çantasını ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine ulaştırılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdür Vekili Zafer Ercan ise geçen yıl başlatılan 'Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden kendilerine gelen spor malzemelerini öğrencilere dağıttıklarını söyledi. Ercan, bu çalışmalarla öğrencilerin boş zamanlarını spor ile değerlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU ÖNLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU ÖNLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 14:23:04
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?