6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Uzunçakmak göreve başladı

Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, halktan uzak değil, hizmet verdikleri vatandaşlarla iç içe ve sorunlarını iyi bilen bir teşkilat oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
 

Son kararname ile Bingöl'e ataması yapılan Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Polis Başmüfettişi Ahmat Uzunçakmak yeni görevine başladı. Göreve başladığı ilk gün yerel ve ulusal basın temsilcilerini makamında kabul eden Uzunçakmak, daha huzurlu ve güvenli bir yaşam için herkesin hizmete dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. Polislerin binalar içinde değil, halkın içinde görev yapacağını ifade eden Uzunçakmak, hizmeti en seri ulaştırma yolunun halkın desteği ile mümkün olacağını kaydetti.


Bingöl'de polis-halk diyaloglarının çok güzel bir seviyede olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Uzunçakmak, polisin elde edeceği başarının halka hizmet olarak yansıyacağını söyledi. Uzunçakmak, "Bizler vatandaşa hizmet etmek için buradayız. 155'e yapılacak ihbarlar, vatandaşa yansıyacak hizmetlerdir. Buraya ne kadar sağlıklı ihbar gelirse, o kadar güzel çalışmalar yapılacaktır. Oraya gelen bilgiler halkın huzuru ve refahı içindir. 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' mantığı yanlıştır. Böyle düşüncelerden arınmak gerekir. O yılan bir gün sizi de ısırır" dedi.
Polisin halka hizmet için olduğunu açıklayan Uzunçakmak, Türk Polis Teşkilatı'nın son yıllardaki imajının her geçen gün biraz daha iyi duruma gittiğini söyledi. Uzunçakmak, "Polis teşkilatı hizmet ettiği topluma faydalı olmaya gayret ediyor. Kendisiyle sürekli çatışan topluma, kendisine zıt olan topluma hizmet etmesi mümkün değildir. Bu nedenle polis teşkilatı hizmet ettiği topluma kendisini uydurması gerekir. Aksi takdirde böyle hizmet etmesi mümkün değildir. Ben polis eğitim okulundan geldim. Polisin nasıl çalışması gerektiği, halka nasıl faydalı ve yarar getireceği konularını onların beyinlerine kazıya kazıya anlatıyoruz ve bu şekilde teşkilatımıza kazandırıyoruz. Teşkilatımız mensupları son yıllarda çok güzel bir değişim gerçekleştirmiş ve imajları her geçen gün daha da iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.
Görevi devraldığı Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in halk ile çok güzel diyaloglar kurduğunu ifade eden Uzunçakmak, bunu daha da ileriye götürmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Uzunçakmak, "Bingöl ilimizde vatandaş, polisin güzel ilişkiler içersinde olması bizleri son derece sevindirdi. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden önceki arkadaşlarımız bu diyalogu sağlamışlar ve bizim de bunu daha ileriye götürmemiz icap eder. Devlette devamlılık esastır. Bu nedenle bu sıcak ilişkileri daha üst seviyelere çıkarmak için uğraş vereceğiz. Arkadaşlarımızın buralara kadar taşıdığı bayrağı, biz de daha ileriye taşımak için gayret göstereceğiz. Bu kazanımlar buradaki halkadır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?