6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Vali muhtarları uyardı

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her şeyin başının adalet olduğunu belirterek, en büyük sorunların, haksızlık ve adaletsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Valilik konferans salonunda Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, muhtarlara hitap ederek yaptıkları hizmetlerde adil olmalarını istedi. Seçilmenin atanmaktan daha güzel ve önemli olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, muhtarların partili ve oy veren, vermeyen ayrımı yapmadan köylerine en iyi hizmeti vermesi gerektiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, "İdare bir bütündür, bölünemez. Bunun seçilmişi atanmışı yoktur. Atanmışlar ve seçilmişler olarak görevimiz sadece hizmet yapmaktır. Vatandaşın problemini çözmek, yardımcı olmak, sorunları tespit etmek asli görevimizdir. Görev yaptığımız süre zarfında insanlardan istediğimiz tek şey 'Allah razı olsun' lafıdır. Bu nedenle muhtarlık görevini çok önemsiyorum. Muhtar demek, köyün önderi ve idarecisi demektir. Köylü vatandaşlar bir araya gelerek oy çokluğuyla sizleri muhtar olarak seçmişlerdir. Toplumun güvenini kazanmak, teveccühünü almak, insanların oyunu almak çok şerefli bir görevdir. Bizler bu göreve seçilerek gelmedik, atanarak geldik. Seçilmek, atanmaktan daha önemli ve güzeldir. Ancak köyün tamamı size oy vermemiş olabilir, seçildikten sonra oy veren, vermeyen, parti ve partili ayırımını bir tarafa bırakmanız lazım. Rozeti, oy vereni, vermeyeni bir kenara bırakıp herkese eşit mesafede hizmet etmelisiniz. Oy verene farklı, vermeyene farklı davrandığınız zaman büyük bir adaletsizlik olur. 'Dinsiz devlet yaşayabilir, adaletsiz devlet yaşayamaz' diye bir söz vardır. Her şeyin başı adalettir. En büyük sorunlar, haksızlıklar adaletsizlikten doğuyor. Bütün problemlerin kökeni adaletsiz davranmaktan kaynaklanıyor. Kendi aleyhinize dahi olsa hak ve adaletten şaşmayacaksınız" dedi.

"SUYU VE YOLU OLMAYAN KÖY KALMADI"

Vali İrfan Balkanlığlu hükümetin Köylere Hizmet Götürme Birimi'ne şuana kadar yaklaşık 90 milyon lira ödenek gönderdiğini belirterek, bu parayla yaptıkları çalışmalar sonucunda suyu ve yolu olmayan köy bırakmadıklarını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, "Bütün köylerimizin su sorunu çözüldü. Bütün köylerimizde yollar yapıldı. Kaynak yetersizliği nedeniyle yapılan hizmetler yetersiz olmuş olabilir. Yollarda bozulmalar olabilir. Bir de göçler nedeniyle vatandaşların az yaşadığı yerlerde bir miktar problemler devam ediyor olabilir. Bunları el birliği ile Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla, Özel İdare, encümen, meclis hep beraber çözümleyeceğiz. Bingöl'de 318 köy ve 800 civarında mezra var. Sadece köy merkezine yol ve su götürmekle sorun bitmiyor. Bu köylerin mezraları da var. Üç beş hane de olsa mezralarda yaşayan insanlar da hizmet bekliyor. Onlar da kışın yollarının açılmasını bekliyor. Evlerinde su olmasını istiyor. Benim de evime şebeke suyu gelsin diyorlar. Bunlara da en iyi hizmeti vermeliyiz. Hizmet yaptık ve yapmaya da devam etmeliyiz. Hep birlikte el ele verip sorun ve sıkıntıların üstesinden gelmeliyiz" şeklinde konuştu

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Serdar Atalay ise hep birlikte Bingöl'e hizmet etmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Başkan Atalay, "Bundan sonra hepimiz Bingöl için çalışmalıyız. Hepimiz bir fabrikanın çarkları gibiyiz, birimizin yaşayacağı sıkıntı diğerini etkiler. Bundan dolayı hepimiz birlikte ilimize en iyi hizmeti vermek üzere çalışacağız. El birliği ile ilimizi kalkındıracağız" dedi.
Toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, İl Encümenleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 12:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?