6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Vali'den 'değer miydi?' sorusu

VALİ BALKANLIOĞLU YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu arazi ve sulama kavgasında yaralanan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Genç ilçesi Doğanca köyü Dehlek mezrasında arazi ve sulama kavgasında silahlar çekilmiş ve olayda 1 kişi hayatını kaybederken 9 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Sabah saatlerinde Bingöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu olayın tamamen cehaletten kaynaklandığını söyledi. Basit olaylar nedeniyle bu tür vakaların yaşanmaması gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, yaralıları tek tek ziyaret etti.

 Yoğun bakım ünitesi önünde bekleyen yaralı yakınlarına nasihatlerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, 1 kişinin ölümü ve 9 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın çok vahim ve üzücü olduğunu söyledi. Ailelere hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu, "Siz birbirlerinizle akrabasınız, amca çocuklarısınız. Değdi mi yani, bütün dünyayı size verseler, bir daha asla böyle bir olaya tenezzül etmeyin. Başka acı olaylar yaşanmasın. Yaralıların durumu iyi ama keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Şimdi Genç ilçesinin hepsini size verseler, bu olayın yapılmasına değer miydi? Bu cehaletti bırakmak lazım. Acı çeken insanları görüyorsunuz, hepiniz akrabasınız. Hepiniz Müslümansınız. Bu kadar acı, bu kadar hüznün neye faydası var. Bu acı olayları görünce üzülüyoruz. Bu olaylar nedeniyle kimi cezaevine giriyor, kimi evini, arazisini terk edip başka yerlere kaçıyor. Bir kişinin ölmesi, bütün dünyanın ölmesi anlamına geliyor. Eline silahı alan kişi kendisini dünyanın en güçlü insanı zannedermiş, ama tetiği çekince de en güçsüz insan haline geliyor. Bütün bu olayların son olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu, iki akraba arasında yaşanan silahlı kavga sonucunda 1 kişinin öldüğü ve 9 kişinin de yaralandığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Genç ilçesi Doğanca köyünde göçler nedeniyle az bir nüfus barınıyor. Bunlar birbirleriyle amca çocukları, arazi ve sulama nedeniyle aralarında husumet oluşmuş. Daha önce barıştırılmış ve bu olay kapandı biliniyordu. Ancak basit bir gerekçeyle aileler arasında tekrar kavga yaşanmış ve silahlara sarılmışlardır. Maalesef bu olayda 1 vatandaşımızı kaybettik, 9 kişi de yaralandı" şeklinde konuştu

VALİ BALKANLIOĞLU YARALILARI ZİYARET ETTİ
VALİ BALKANLIOĞLU YARALILARI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 14:33:00
Güncelleme :4 Ekim 2009 Pazar 21:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?