6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Vali'den yol müjdesi

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, göreve başladıktan sonra bölgeyi tanımak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere başlattıkları mahalle toplantılarını, siyasi malzeme olarak kullanılmaması için seçim sonuna kadar ertelediklerini söyledi.

Bingöl Valiliği görevine atandıktan sonra aldıkları bir karar ile haftada bir cuma günleri değişik mahalleleri gezip sorun ve sıkıntıları dinledikten sonra çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, seçim öncesine denk gelen bu toplantıların farklı algılanmaması için kısa bir ara verdiklerini ifade etti. Mirzan Mahallesi Gençlik Heyeti tarafından davet edilen mahalleye giden Vali Balkanlıoğlu, seçimlerin bitmesinin ardından mahalle toplantılarını sürdüreceklerini kaydetti.

Gençleri kırmayarak Mirzan Mahallesi'ne giden Vali Balkanlıoğlu, muhtar ve mahalle sakinlerinden dinlediği sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapacakları sözünü verdi. Mahalle Muhtarı Orhan Burakgazi, Mirzan Gençlik Heyeti Başkanı Ömer Yılmaz ve mahalle sakinleri yaşadıkları sorunları Vali Balkanlıoğlu'na aktardı.

Muhtar Orhan Burakgazi, "Mahallemizin sorunları saymakla bitmez. En büyük sorunlarımızın başında yol ve ulaşım geliyor. Yollarımız çok dar olduğu için trafik akışı sağlanamıyor. Dar olan yollardan dolayı mahallemize şehir içi taşımacılık yapan hat minibüsleri gelmiyor. Böyle olunca vatandaşlar mahallemizden şehir merkezine kadar yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyor. Yollarımızın genişletilmesini istiyoruz. Kış aylarında bile su sıkıntısı yaşıyoruz ve bu durum mahalle sakinlerine büyük sıkıntılar doğuruyor. Mahallemizde bulunan baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyoruz. Mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz. 1971 depreminde geçici iskan ile yapılan prefabrik barakalarımız oturulacak halde değil. Bu barakalardan bazıları yıkılmak üzere. Buralarda ikamet eden vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor" dedi.

Mirzan Camii taziye evinde vatandaşları dinleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, mahalle sakinlerinin genel olarak şikayetçi oldukları yol konusunda gerekli çalışmayı başlatacaklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Gençlerimizin daveti üzerine sorunlarınızı yerinde öğrenmek üzere buraya geldik. Bingöl'de göreve başladıktan sonra sorunları daha erken çözmek amacıyla Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği işbirliği ile ortak çalışmalar yapıyoruz. İş makinelerimizi halkın ortak sorunlarını çözmek için kullanıyoruz. Sizin mahallede yaşanan yol sorununu da belediye ve il özel idaresi iş makineleri işbirliği ile çözeceğiz. Ancak yolları genişletmemiz için güzergahlardaki bahçe sahiplerinin kendi arsalarından feragat etmesi gerekiyor. Bu konuda mahalle muhtarı olarak imza toplar ve bize getirirseniz kış sezonu bitiminde hemen yolları genişletmek için çalışma başlatacağız. Bunun haricinde kanalizasyon ve diğer sorunlarınızı da çözmek üzere gerekli işlemleri yapacağız" dedi.

Bahçe sahipleri ise yolların genişletilmesi için gerekli yardımı yapacaklarını ve kendi rızaları ile yola düşecek arsalarından vazgeçeceklerini ifade etti. Mirzan Mahallesi'nde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Sağlık Müdürü Dr. Zeki Bingöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 19:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?