3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Vekiller, Bingöl'ün adının terörle anılmasını kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri, Bingöl’ün adının terörle birlikte gündeme gelmesini kınamak için ortak bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek, Abdurrahman Anık ve Mahfuz Güler, görsel ve yazılı medyada Bingöl ile ilgili haberlerin abartılarak verilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirmek için düzenledikleri ortak basın açıklamasında, kentin terörist il olmadığını vurguladılar.

Milletvekilleri adına basın açıklamasını okuyan Feyzi Berdibek, terörün memleketinin ve dininin olmadığını söyledi. Berdibek, "Ülkemizde oluşan huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik, İstanbul’da meydana gelen terör olaylarına karışan bazı eylemcilerin Bingöl nüfusuna kayıtlı olması bahane edilerek ilimizi karalamaya çalışanlar hepimizi derinden üzmüştür. Her bölgeden, her vilayetten her zaman bu tür eylemcilerin türediği bilinmektedir. 2-3 kandırılmış insanın yaptıkları bu eylemi bütün Bingöl halkına mal etmek akıl ve izan işi değildir. Bingöl halkı adına ülkemizin istikrarını bozmaya yönelik bu eylemleri yapanları Bingöl milletvekilleri olarak şiddetle kınıyoruz. Görsel ve yazılı medyamızın haber yaparken bütün bir ili karalayıcı, suçsuz ve masum halkımızı bu olay ile birlikte değerlendirmeye alması hepimizi üzmüştür. Bölge halkını rendice edici bu tür haberleri hiç bir şekilde ilimiz hak etmemiştir" dedi.

Berdibek, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. MOSSAD ajanlarının Bingöl’e gelerek konuyu incelediklerine yönelik duyumlar aldıklarını belirten basın mensuplarına cevap veren Feyzi Berdibek, Türk istihbaratının bu işin üstesinden geleceğini, MOSSAD ajanlarına ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Hiç bir dinin terörü kabul etmediğini de vurgulayan Berdibek, "Terörün dini ve memleketi olmaz. İki saldırgan yüzünden bir memleket zan altında bırakılmamalıdır. Bu saldırıyı bütün Bingöllü’ye mal etmek yanlıştır. Bingöl milletvekilleri olarak Bingöl halkı adına saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU-BİNGÖL (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2003 Perşembe 14:54:37
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?