6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yağış okulun tavanını çökertti

YAĞIŞLAR YENİ OKULUN TAVANININ ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne ek olarak yapılan ve 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açılan prefabrik ek binanın bazı sınıflarının tavanları aşırı yağışlardan dolayı çöktü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan prefabrik bina, son günlerde meydana gelen aşırı yağışlara dayanamadı.

9 sınıf ve 540 öğrencinin eğitim gördüğü prefabrik ek okul binasının bazı sınıflarındaki ters tavan, su sızması nedeniyle çöktü.

Binanın genelindeki ters tavanların kabarması ve çökme riski taşıması nedeniyle okul idaresi tarafından öğrenciler tahliye edildi.

10 ve 11. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü ek binanın yaklaşık 1 ay önce hizmete açılması ve yeni yapılmasına rağmen yağışlara dayanamayarak tavanında çökme meydana gelmesi öğrenci velilerini endişelendirdi.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması için prefabrik binanın en kısa sürede onarılacağını söyledi. Görevlendirilecek olan bir ekibin binada inceleme yapacağı ve kısa bir sürede onarılması durumunda hemen öğrencilerin eğitimlerine devam edeceği, gecikmesi durumunda ise öğrencilerin okulun ana binasındaki diğer sınıflara yerleştirilerek eğitimlerini sürdürecekleri belirtildi.

YAĞIŞLAR YENİ OKULUN TAVANININ ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU
YAĞIŞLAR YENİ OKULUN TAVANININ ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU
YAĞIŞLAR YENİ OKULUN TAVANININ ÇÖKMESİNE NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 18:08:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?