1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Yamaçlar yeşillendi

Bingöl Belediyesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA) işbirliği ile Bahçelievler Mahallesi Şişmantürk Çeşmesi civarındaki yamaçların ağaçlandırılması amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Bingöl Belediyesi çalışanları Ankara Üniversitesi ve Ankara Gençlik Merkezi İzci Grupları ile TEMA gönüllülerinin katıldığı etkinlikler kapsamında "Yeşil Çevre" yürüyüşü düzenlendi. Belediye önünde başlayan ve yüzlerce gönüllünün katıldığı yürüyüşte, izci grupları marşlar söyleyip insanların ilgisini çekmeye çalıştı.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, TEMA Vakfi Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan ile çok sayıda davetlinin katıldığı "ağaç dikme etkinliği"nde 2 bin adet çam ve akasya fidanı dikildi.

Yamaçlara güçlükle tırmanarak ağaç dikmeye çalışan Ankara Üniversitesi öğrencileri, Bingöl’ü ağaçlandırmak için geldiklerini ve her tarafı yeşillendirmek istediklerini bildirdi. TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan da ağaç dikme konusunda öğrencilere bilgi verdi. Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ise heyelanlı bölgenin ağaçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 13:32:03
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?