6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yaşlılar için gezi düzenlendi

Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamlığı tarafından 45-85 yaşları arasında maddi durumu iyi olmayan 40 kişilik bir gurup için gezi düzenlendi.


İlçe merkezinde ve köylerinde ikamet eden daha önce ilçeden çıkmamış vatandaşların yanı sıra Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz'un da katıldığı gezi çerçevesinde Erzurum, Ağrı, Van, Siirt ve Muş illeri gezildi. Karlıova ilçe merkezinde toplanan yaşlılar, kaymakamlık tarafından hazırlanan otobüse binerek Erzurum'a hareket etti. Yaşlılar heyeti ilk ziyaret yeri olan Erzurum'da Abdurrahman Gazi Türbesi'ni gezdikten sonra Horosan ilçesine geçerek öğle yemeği yedi. Erzurum'dan Ağrı'ya geçen heyet Doğubayazıt ilçesinde tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmedi Hani Türbesi'ni ziyaret etti. Heyeti taşıyan araç daha sonra Van'ın Muradiye ilçesine hareket etti. Muradiye Kaymakamı Ömer Sağlam tarafından karşılanan heyet üyeleri geceyi ilçede geçirdikten sonra sabah erken saatlerde Muradiye Şelalesi'ne gitti. Şelalede gönüllerince eğlenen heyet daha sonra Van'a hareket ederek, Van Kalesi ve Van Gölü'nü gezdi. Van Gölü etrafında piknik yapan heyet daha sonra Gevaş ilçesine giderek tekne ile Akdamar Adası'nı gezdi. Van'ın ardından Siirt'e geçen heyet Baykan ilçesinde bulunan Veysel Karani Hazretlerinin Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Muş'un Varto ilçesi üzerinden Karlıova'ya döndü.
Gezi sonrası çok memnun olduklarını ifade eden yaşlılar daha önce hiç görmedikleri türbeleri, tarihi mekanları, turistik yerlerini görme şansı elde ettiklerini ve bu imkanı veren Kaymakam Eşref Yonsuz'a minnettar olduklarını söyledi.
Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz ise maddi sıkıntıları yüzünden dışarı çıkamayan, ülkenin tarihi ve turistik güzelliklerini göremeyen yaşlıların bu yerleri görmesi için düzenlenen geziye katkı sunanlara teşekkür etti. Kaymakam Yonsuz, "Özellikle gezi sırasında yeme içme ve konaklama konusunda yardımlarını esirgemeyen Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ağrı Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, Muradiye Kaymakamı Ömer sağlam, Van Vali Yardımcı Ömer Özcan, Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu'ya teşekkür ederim. Ayrıca bu tür faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.
Geziye Karlıova İlçe Müftüsü Muammer Özkalaycı, Karlıova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl, ve yaşlılar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 10:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?