6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yatakhaneye 2 milyon liralık onarım

YİBO YATAKHANESİ İÇİN 2 MİLYON LİRA ÖDENEK AYRILDI

Bingöl'ün Kiğı İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun girişimleri sonucu, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yatakhanesinin onarımı başlatıldı.

İlçeye atandıktan sonra yaptığı incelemelerde sorunları tespit eden Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, 1968 yılında yapılan ve 180 öğrencinin barındığı YİBO yatakhanesinin onarılması için çalışma başlattı. Kaymakam tarafından yapılan çalışmalar, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er'in desteği ile hızlandırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda YİBO yatakhanesinin yıkılarak yerine yenisinin yapılması için 2009 yılı ek bütçesinden 1 milyon lira, 2010 bütçesinden ise 1 milyon lira olmak üzere 2 milyon lira ödenek çıkarıldı. Programa alınan yatakhanede çalışma başlatıldığı belirtildi.

İlçe girişinde bulunan YİBO yatakhanesinin harap bir şekilde olduğunu belirten Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, her an yıkılma riski taşıyan binayı yıkıp yerine yenisini yapmak için başlattıkları çalışmada olumlu sonuçlara ulaştıklarını söyledi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan ve 180 öğrencinin barındığı binanın durumunun eğitimi de olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Yeni bina ile birlikte öğrencilerin psikolojilerinin de düzeleceğini belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, bu çalışma ile birlikte öğrencilerin daha kaliteli eğitim imkanına kavuşacağını kaydetti.

YİBO YATAKHANESİ İÇİN 2 MİLYON LİRA ÖDENEK AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:44:58
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 13:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?