6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yayladere Yolu'nda heyelan

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun Mahallesi'nden Zeynelli, Batıayaz, Yaylabağ ve Kığı ilçesine giden yolun heyelan sonucu dünden beri kapalı olduğu öğrenildi.

Yayladere ilçesinin Sarıtosun Mahallesi'nden Kığı ilçesine giden yol etkili yağmur sonucu meydana gelen göçük nedeniyle ulaşıma kapandı. Sarıtosun Mahallesi'ne başka bir yoldan ulaşım sağlanırken, Kığı ilçesi ve o güzergahtaki köylerle irtibatın kesildiği, yolun araç trafiğine kapalı olması nedeniyle köylerden Yayladere ilçesine gelen öğrencilerin eğitimlerine yol trafiğe açılana kadar ara verildiği ifade edildi. Yolun trafiğe kapalı olması nedeniyle köylerden ilçeye gelemeyen birçok vatandaşın ve hastanın mağdur olduğu öğrenildi.

Yolun son durumu ile ilgili bilgi veren Yayladere Belediye Başkanı Haşim Akyürek, yolun 2008 yılında DSİ'den Bingöl İl Özel İdaresi'ne devredildiğini, yolun yapım ve açma sorumluluğunun İl ve İlçe Özel İdare'ye ait olduğunu, belediyeden iş makinesi gönderdiklerini fakat yolu açamadığını belirtti. İl Özel İdaresi tarafından bölgeye iş makinelerinin gönderileceği bilgisini aldıklarını fakat hala bölgede bir çalışma yapılmadığını söyleyen Başkan Akyürek, belediyenin imkanları ile Sarıtosun yolunun açıldığını, sürekli çalışmalar hakkında irtibat halinde olduğunu, yarın bölgeye geçip yerinde inceleme yapacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:09:38
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 12:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?