6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu Sağlık Ocağı yetersiz

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bulunan Sağlık Grup Başkanlığı Merkez Sağlık Ocağı'nda yeteri teknik donanım olmadığı için hastaların röntgen çekmek üzere Erzurum'a gönderildiği belirtildi.

Devlet Hastanesi görevini yapan ve 3 bin nüfusa hitap eden Merkez Sağlık Ocağı'nda 2 pratisyen doktor, 5 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 röntgen teknisyeni ve 1 hizmetlinin görev yaptığı belirtildi. Günlük ortalama 70 hastaya bakılan Sağlık Ocağı'nda sadece muayene ve kan testi yapıldığı belirtildi. Teknik donanımdan mahrum olan Sağlık Ocağı'na gelen hastaların film ve röngen çekmeleri için Erzurum'a sevk edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin ilçelerine gerekli cihazları göndermelerini beklediklerini ifade etti.

Röntgen teknisyeninin bulunduğu sağlık ocağında cihaz olmadığı için hastaların Erzurum iline sevk edildiğini de dile getiren vatandaşlar, özellikle kış aylarında yolları kapalı olduğu için ilçe dışına çıkamadıklarını söyledi. Acil vakalarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, normal film ve röntgenin çekilemediği sağlık ocağında düzenleme yapılmasını beklediklerini söyledi.

Günlük ortalama 70 hastaya baktıklarını belirten doktorlar ise imkanları dahilinde ilçe vatandaşlarına en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?