6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu YİBO'da uyuşturucu semineri

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında başlatılan madde bağımlılığını önleme çalışmalarında, ilçelerdeki okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimlerle sürüyor.


Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimler il merkezinde bütün okulların ardından ilçelerde de devam ediyor. Yedisu YİBO'ya giden KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, ilçede bulunan okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilere yönelik madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitim semineri verdi.

YİBO'da verilen seminerlerde öğrencileri madde bağımlılığına karşı koruma yollarını slayt gösteri eşliğinde anlatan KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, madde bağımlılığını önlemenin yollarını detaylı olarak açıkladı. Ercan, bağımlılığı önlemek için aile ve öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü belirterek, her içicinin potansiyel bir satıcı olabileceğini vurguladı. Ercan, "Gittiğim bütün seminerlerde söylüyorum. Madde bağımlılığı sigara ile başlar. Sigara içen insanların vücutları uyuşturucuya yatkın olur. Geleceğimiz olan gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hepimizin görevidir. Bu konuda özellikle anne ve baba ile öğretmenlere büyük görevler düşmektedir.

Çünkü uyuşturucu bağımlılığı insana en yakınından yani çevresinden geçer. Yapılan araştırmalarda kötü alışkanlıkların tamamının arkadaş ve çevrede bulunan yakınlarından bulaştığı tespit edilmiştir. Çocuklarımızın arkadaşlarını iyi bilir ve tanırsak hiç bir sıkıntı yaşamayız. Ama mutlaka çevrelerini iyi tanımak durumundayız. Özellikle öğrencilerimizin kötü arkadaşlıklar edinmelerine engel olmalı ve hayatlarını karartmalarına izin vermemeliyiz" dedi.


İlçe Kaymakamı Vefa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Ulukan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı seminerin ardından, öğrencilerin boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri için spor malzemeleri dağıtıldı. Öğrencilerin uyuşturucudan uzak durması için spor ile meşgul olmaları amacıyla malzemelerin dağıtıldığı belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?