6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'da birlik beraberlik şöleni

Yedisu Gençlik merkezi tarafından düzenlenen şölene katılan rütbeli askerler, ilçe idarecileri ve halk, kol kola girerek şarkılar eşliğinde halay çekip birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Bingöl'ün Yedisu ilçe merkezi ile köylerinde ikamet eden gençlerin bir araya gelerek ilçeyi tanıtmak ve etkinliklere katılarak bölgeler arası gönül ve kültür köprüsü oluşturmak amacıyla kurdukları 'Yedisu Gençlik Merkezi' tarafından birlik beraberlik şöleni düzenlendi. İlçe merkezi meydanında gerçekleşen şölenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Vefa Kaya, bu etkinliğin ilçedeki birlik ve beraberliği gösterdiğini söyledi.

Kaya, "Bugün güzel bir etkinlik düzenlenerek devlet millet kaynaşması en iyi şekilde ortaya konulmuştur. İlçe halkı ve gençleri ile bir arada olmak bizleri mutlu etmiştir. Mehmetçik bu bölgedeki gençlere her türlü desteği veriyor. Gençlerimiz Mehmetçik tarafından verilen destek ile bu etkinliği düzenlemiştir. Gençlerimize sahip çıkarak bu imkanı veren 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın bu duyarlığından dolayı tüm komutanlarımızı kutluyorum. Bu şölen ile birlik ve beraberliğimizi bir kez daha kanıtlamış bulunuyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Kaymakam Vefa Kaya'nın konuşmasının ardından gençler tarafından kol bastı oyunu oynandı. Gençlerin kol bastı oyununun ardından 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Muş ilinden getirilen sanatçı grubu tarafından şarkılar seslendirildi. Halk ile devlet erkanının buluştuğu şölene katılan İlçe Kaymakamı Vefa Kaya, Bingöl İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, Yedisu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Anlayan ve rütbeli askerler sivil kıyafetlerle katıldıkları etkinlikte vatandaşlarla kol kola girerek halay çekti.


Böyle güzel etkinlikleri Mehmetçiğin desteği sayesinde yaptıklarını belirten Kenan İşbilir isimli vatandaş, ilçelerinin terörle anılmasını istemediklerini söyledi. Kenan İşbilir, "Bize her türlü desteği verip böyle bir şöleni düzenlememizi sağlayan Mehmetçiğe teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikler ilçemizde birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor ve bizleri kenetliyor. Yedisu ilçesinin terörle anılmasını istemiyoruz. Böyle güzel etkinliklerle ilçemizin kalkınmasına destek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Esra Özer isimli bayan ise iyi bir kaynaşma sergilendiğini söyledi. Özer, "Bu etkinlik bizleri çok sevindirdi. İlçemizde güzel bir birliktelik oluştu. Elde ettiğimiz bu birlik ve beraberlik ile ilçemiz adına daha güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Gece geç saatlere kadar devam eden şölene ilçe ve köylerinde ikamet eden çok sayıda vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?