6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'da değişim başladı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kurulan Gençlik Merkezi tarafından örnek bir davranış sergilenerek ilçede bulunan bütün işyerleri ücretsiz boyanıyor.


Yedisu ilçe merkezi ile köylerinde ikamet eden gençlerin bir araya gelerek ilçeyi tanıtmak ve etkinliklere katılarak bölgeler arası gönül ve kültür köprüsü oluşturmak amacıyla kurdukları 'Yedisu Gençlik Merkezi', ilçenin görünümünü değiştirmek için çalışma başlattı. Sorumluluk alan, çözüm üreten gençlere sahip bir Yedisu sloganıyla hareket edilerek kurulan gençlik merkezi ile ilçenin gelişiminde gençlerin söz sahibi olmalarının sağlanması, planlama, karar alma ve uygulama süreçlerinde gençlere fırsat verilmesi, gençler arasındaki bilgi ve deneyim alışverişini sağlamak, sosyal sorumluluk sahibi gençler yetiştirme hedefi ile kurulan Yedisu Gençlik Merkezi üyeleri daha temiz bir Yedisu için kolları sıvadı. 'Temiz bir ilçe' sloganıyla çalışmalarını başlatan gençlere Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın her türlü desteği verdiği belirtildi. Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından temin edilen 300 kilogramlık dış cephe boyası ile ilçedeki 50 işyerini havai mavi ve kiremit rengine boyayan gençlerin etkinliği davul zurna eşliğinde başlatıldı.

İlçe merkezinde başlatılan çalışmaya katılarak gençlere destek veren Kaymakam Vefa Kaya, Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin dış cephesini boyayarak etkinlik başlatıldı. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Anlıyan da gençlerle birlikte iş yerlerini boyadı. Yedusu Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, kaymakam, belediye başkanı, komutanlar ve vatandaşların desteği ile işyerlerini boyamaya başladı. Vatan Caddesi'nden başlayan boyama çalışmalarına katılan kalabalık ellerine aldıkları role ve fırçalarla ilçedeki 50 işyerinin dış cephesini havai mavi ve kiremit rengine boyadı. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar akşama kadar devam etti.


DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKİLEREK ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLDÜ
Çalışmalara zaman zaman ara veren ilçe idarecileri, gençler ve vatandaşlardan oluşan kalabalık, davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlenip yorgunluklarını attı. Yedisu ilçesinde halk ve devlet yetkililerinin bir araya geldiği güzel bir atmosfer oluşturan gençler, bu çalışma ile ilçe sakinlerinden büyük taktir topladı.


Yedisu Gençlik Merkezi üyelerinden Beyhan Asan, daha temiz bir ilçe için böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi. Asan, "İlçemizin görünümünü değiştirmek amacıyla bu kararı aldık ve bunu idarecilerimizle paylaştık. İlçe Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bize malzeme temin edildi. Biz de Yedisu Gençlik Merkezi üyeleri olarak ücretsiz çalışıp bütün işyerlerini boyamaya başladık. Amacımız ilçemizin daha temiz ve güzel görünmesini sağlamaktır" dedi.


"İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Örnek bir ilçe oluşturmayı hedeflediklerini belirten Sinem Açık isimli genç kız ise bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi. Açık, "Yedisu Gençlik Merkezi üyeleri olarak sorumluluk alıp ilçemizin daha güzel bir şekilde anılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Amacımız ilçemizin pırıl pırıl bir hale getirilmesidir. İlçemizde güzel bir birliktelik oluşturduk. Gençler, halk ve idarecilerle el ele vererek ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Bize destek veren Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


"BU GENÇLERLE GURUR DUYUYORUZ"
İşyeri gençler tarafından boyanan Musa Keni isimli manav ise böyle bir çalışmanın yapılmasının esnafı sevindirdiğini söyledi. Keni, "İlçemizde bulunan gençler kendi aralarında güzel bir kaynaşma örneği gösterip bir merkez kurdular. Böyle gençlere sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Gençlerimiz ilçenin bütün sorunları ile yakından ilgilenip güzel çalışmalar yapıyor. Yaptıkları etkinlikler kapsamında ilçeyi tamamen boyayarak daha temiz bir çevre oluşturmaya gayret ediyorlar. Uzun yıllardır boyanmayan iş yerlerimiz gençler tarafından iki ayrı renk ile boyandı ve ilçe merkezinin görünümü değişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gençlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Boyama çalışmalarını tamamlayan gençler iş bitimi sonrasında daha özgür bir gençlik oluşturulması nedeniyle beyaz güvercin uçurdu.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 10:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?