6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'da deprem korkusu

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde son günlerde etkili olan tozlu ve boğucu havanın ilçe sakinleri arasında depremin haberci olarak yorumlaması paniğe neden oldu.


İlçede ikamet eden yaşlı vatandaşlar bu tür havaların ardından mutlaka büyük ölçekli depremlerin yaşandığına şahit olduklarını söyledi. Boğucu ve tozlu havanın kendilerini endişelendirdiğini belirten vatandaşlar, korku ile yaşadıklarını dile getirdi.


Yedisu ilçesinde 1949 yılında meydana gelen depremi hatırlatan 70 yaşındaki Ahmet Karatay büyüklerinden gördükleri ve yaşadıkları tecrübelerle konuştuğunu ve bu tür havaların ardından depremlerin yaşandığını söyledi. Karatay, "Büyüklerimiz bizlere anlatırdı. Bu tür boğuk ve tozlu havalar deprem habercisi oluyor. Daha önce Yedisu ilçesinde birkaç depremi yaşadım ve bunların hepsinden önce havalar böyle boğuk oluyordu" dedi.


Seyit Ali Konca isimli vatandaş ise son günlerdeki havadan korktuklarını söyledi. Konca, "Böyle havalarda sürekli deprem korkusu yaşıyoruz. Panik halindeyiz. Havalar düzelene kadar bu endişemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 14:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?