6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'da kar zor anlar yaşattı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdürerek devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
 
Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı ilçede çevre ile bağlantısı tamamen kesilirken, kara saplanan özel bir otomobil vatandaşlar tarafından yaklaşık 2 saat süren bir çalışma sonrasında kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, aşırı kar yağışı nedeniyle Yedisu ilçesine bağlı 16 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı. Etkili olan kar yağışı ile birlikte Yedisu-Bingöl ve Yedisu-Erzurum karayolunun da ulaşıma kapanması ilçenin çevre ile irtibatını kesti. Yedisu'dan Erzurum istikametine gitmekte olan Mehmet Şavkın idaresindeki 12 AD 065 plakalı özel otomobil kara saplandı. Yedisu-Erzurum karayolu 5. kilometresi Çırık mevkiinde kara saplanan araç sürücüsünün cep telefonu ile haber vermesinin ardından ilçede bulunan vatandaşlar yardıma gitti. Kara saplanan araç tüm uğraşlara rağmen çıkarılamayınca etrafındaki kar temizlenerek halat takılmak suretiyle çekildi. 6 kişinin yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında araç battığı kardan kurtarılarak ilçe merkezine getirildi.

Araç sürücüsü Mehmet Şavkın, her kar yağışında aynı sorunları yaşadıklarını söyledi. Şavkın, "Kar yağınca yollarımız kapanıyor. Kapanan yollar uzun süre açılmadığı için bu tür sıkıntıları yaşıyoruz. Artık bunları yaşamak istemiyoruz. Kar ile birlikte ilçede mahsur kalmak istemiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:52:43
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?