6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'da rezaletten ekmek kapısı

Bingöl'ün Yedisu ilçesi üzerinden Erzincan'a giden karayolu, yaklaşık 20 kilometresinin bozuk ve çamurlu olması nedeniyle bir traktör sürücüsüne ekmek kapısı oldu.

Yedisu-Erzincan karayolunun 40. kilometresinde meydana gelen bozulma ile birlikte oluşan çamur, minibüs şoförlerinin kabusu haline geldi. Sürekli aynı noktada araçların çamura battığını gören Önder Arslan isimli bir traktör sürücüsü ise, özellikle ilkbahar ve yaz başlangıcında bozuk bölgeye giderek nöbet tutmaya başladı. Çamurdan halat yardımıyla kurtardığı araç başına 25 lira para alan Arslan, günde yaklaşık 250 lira kazandığını ancak zaman zaman para konusunda sürücülerle tartıştıklarını söyledi.

"YOLU YAPMAYAN DEVLETTEN ALLAH RAZI OLSUN"
Bozuk olan yol nedeniyle para kazandığını belirten Arslan, günde yaklaşık 10 aracı çektiğini belirterek, "Sabahın erken saatlerden itibaren bu bölgeye gelip nöbet tutuyorum. Çamurdan kendi imkanlarıyla çıkamayan araçları halatla çekip para kazanıyorum. Yolu yapmayan devletten Allah razı olsun" dedi.

Traktör sürücüsünün istediği 25 liraya itiraz eden İsmail Yaygan isimli minibüs şoförü ise kendisinin bu kadar para kazanamadığını söyledi. Yaygan, "4 yolcu taşıyorum. Traktörcünün istediği parayı ben kazanamıyorum. Aldığımız paranın hepsini de çamurdan kurtulmak için traktöre veriyoruz. Bazen kendi imkanlarımızla çamuru aşmaya çalışıyoruz ama 20 kilometreyi 5 saatte geçemediğimiz oluyor" şeklinde konuştu.
Minibüs içinde bulunan yolculardan Filiz Özkan ise çocuğunu hastaneye götürmek için Erzincan'a gittiğini ancak yolun bozuk olması nedeniyle çile çektiklerini dile getirdi

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?