2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Yedisu'da yol çilesi

YEDİSU'DA YOL ÇİLESİ

Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki vatandaşlar, Erzincan'a ulaşabilmek için telefon direklere ve tahtadan yaptıkları ilkel köprüyü kullanmak zorunda kalıyorlar.

İlkbahar yağmurları ve eriyen kar suları yüzünden kabaran Derinde çayı, bölge insanının ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamasına sebep oldu. Bingöl il merkezine uzak olan ve birçok ihtiyaçlarını Erzincan'dan karşılayan Yedisu halkı, sağlıklı bir ulaşım sağlayamıyorlar. Vatandaşlardan Hıdır Bakır, otomobil ve minibüslerini suyun karşı tarafına geçirebilmek için kendi imkanlarıyla birbirine bağladıkları telefon direkleri ve tahtalardan yaptıkları ilkel köprüyü kullanmak zorunda kalıyorlar. Araçtan indikten sonra sürücüyü uyarılarla yönlendirip karşıya geçmesini sağlayan yolcular, daha sonra Erzincan yönüne gitmek için devam ediyorlar.

Yolcu taşıyan minibüs sürücülerinden Hasan Genç "Sürekli bu çileyi çekiyoruz ve bir faciaya olmadan.bir an evvel bu yolun yapılmasını, sağlıklı köprü inşa edilmesini bekliyoruz. Yedisu ile Erzincan arasında yol 110 kilometre olup bunun 40 kilometresi topraklı yoldur. Bu yol bölümünü araçlar yaklaşık üç saate ancak alabiliyorlar. Araçlar tahta köprü üzerinden geçerken büyük tehlike atlatıyor. Küçük bir dikkatsizlik Allah korusun içindekilerle birlikte aracın suya kapılmasına sebep olabilir" diye konuştu.

YEDİSU'DA YOL ÇİLESİ
YEDİSU'DA YOL ÇİLESİ
YEDİSU'DA YOL ÇİLESİ
YEDİSU'DA YOL ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2011 Pazartesi 16:08:03
Güncelleme :24 Mayıs 2011 Salı 00:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Nuri BESİ IP: 88.250.15.xxx Tarih : 1.06.2011 13:57:29

YEDİSU’ DA YOL ÇİLESİ.

BİNGÖL (İHA) 24.05.2011 tarihli KENT HABER Gazetesinde yayınlanan “Yedisu’ da Yol Çilesi” başlıklı haber ile ilgili Yedisu Kaymakamı Sayın Mustafa PALA açıklamada bulundu.
“Yedisu-Erzincan arası 110 KM olup bunun 35 KM’ si ham toprak yol vasfındadır. Erzincan-Tercan Ayrım Üçdam-Yedisu yolunun 35 KM’ si Karayolları 16.Bölge Müdürlüğü ağında bulunmaktadır. Ayrıca söz konusu yol, Mülki yönden Tunceli İli Pülümür İlçesi sınırlarında bulunmakla birlikte İlçemiz merkez ve köylerin nüfusunun büyük bir kısmı eğitim, sağlık, akrabalık, göç ve ticaret nedeniyle Erzincan İli ile günlük ilişkisi bulunmaktadır. Mevcut yol güzergâhında İlçemize bağlı Kabayel-Ayanoğlu-Gelinpertek köyleri ile Jandarma Karakolları bulunması nedeniyle de emniyet ve asayiş yönünden mevcut yol güzergâhı büyük bir önem arz etmektedir. Mevcut yolun tamamının asfaltlanması ve bakım ve onarımının yapılarak sürekli ulaşıma açık tutulması hususundaki talebimiz Karayolları 16.Bölge Müdürlüğüne iletilmek üzere Bingöl Valilik Makamına sunulmuştur.