6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yedisu'yu yine sel aldı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde şiddetini arttırarak devam eden yağmurun sele dönüşmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Akşam saatlerinde etkili olan yağmurun sele dönüşmesi Elmalı köyü İbiş mezrasında büyük oranda maddi zarara yol açtı. Sel esnasında su içinde kalan bir minibüsün son anda kurtulması olası bir faciayı önledi. Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde İbiş mezrasında ikamet eden vatandaşlara ait çok sayıda arı kovanı ve ot yığını sulara kapıldı.

Sel suları, mezrada bir çok ev ve bahçe duvarının yıkılmasına neden oldu. Mezraya giden bütün yollar sel suları nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Dağlardan gelen toprak ile ulaşıma kapanan yolların ulaşıma açılması için bölgeye sevk edilen karayolları iş makinelerinin çalışma başlattığı belirtildi. Sel sularının içme suyu şebeke hattına zarar vermesi nedeniyle evlerde su akmadığını belirten vatandaşlar, içmek ve kullanmak için su bulamadıklarını söyledi.

Zozan Ağdıbelli isimli bayan bir anda sel sularının altında kaldıklarını ve sonrasında meydana gelen zararı kapatmak için çalıştıklarını söyledi. Gülfidan Adıbelli isimli bayan ise sel suları ile birlikte perişan olduklarını ve zarar tespiti için köylerine bir heyet gönderilmesini istediklerini dile getirdi. Arı kovanları ve ot yığınlarının sel sularına kapıldığını belirten Hakan Adıbelli ise sel anında bir minibüsün sulara kapılmaktan son anda kurtulduğunu kaydetti.
Köylüler selin ardından kendi imkanları ile yaralarını sarmaya çalışırken, yetkililerin bölgeye hasar tespit ekibi göndermesini istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 23:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?