6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

YİBO'yu su bastı

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan yağmur ve kar sularının erimesinin ardından oluşan sel hayatı olumsuz yönde etkilerken, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) su bastı.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, eriyen kar suları ile birlikte ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda sele neden oldu. Zaman zaman ilçeyi tamamen etkisi altına alan yağmur ve kar suları, Yedisu YİBO bodrumunu su altında bıraktı. Okulun bodrum katında yaklaşık 30 santimetreyi bulan su birikintisi nedeniyle kaloriferlerin yakılamadığı, öğrencilerin soğukta eğitimlerini sürdürdüğü belirtildi. YİBO yetkilileri olay sonrasında suyu tahliye etmek için çalışma başlatırken, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne haber verilerek durumu incelemek üzere bir ekip istendiği bildirildi.

İlçede yağmur ve kar sularının erimesi ile her yıl aynı manzarayı yaşadıklarını belirten öğrenci velisi Mehmet Şavkın, "Her yıl böyle oluyor. Sürekli olarak YİBO'yu su basıyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:23:29
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 18:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan yoldaş IP: 88.227.245.xxx Tarih : 16.03.2009 12:28:31

yedisu doğuştan sahipsiz yedisu mehmetçik sayesinde ayakta sağolsunlar