6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yıldırım: 'Bırakın işi uzmanlar yapsın'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları uçağının yumuşak zemine düşmesi ve yangın çıkmamasının büyük şans olduğunu belirterek spekülasyon ve iddialara tepki gösterdi. Yıldırım, "Bırakın işi uzmanlar yapsın" dedi.

AK Parti seçim bürosunun açılışına katılmak üzere bugün öğle saatlerinde Bingöl'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hollanda'da meydana gelen uçak kazasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldırım, "Bu bir uçak kazasıdır. Bu tip kazalarda kurtulma oranı hemen hemen yok gibidir. Uçağın yumuşak zemine düşmesi ve yangın çıkmaması bir mucizedir. Düşmeden sonra yakıtın alev almaması, böyle büyük bir kazada ölüm oranını düşürmüştür. İnşallah ölü sayısı bundan sonra yükselmez. Milletimize geçmiş olsun diliyorum tekrar. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Açıklanan ve bizim tarafımızdan teyit edilen 7 ölü var" dedi.

Konunun tamamen teknik bir mesele olduğunu belirten, yapılan spekülasyonlara ve iddialara tepki gösteren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Konu tamamen teknik bir meseledir. Kaza takip heyeti işini yapacak. Böylesi kazalarda çok iddialar ortaya atılır. Bilen, bilmeyen konuşur. Biz kazayla mı, insanın acısını mı paylaşalım, yoksa spekülasyonlarla ve iddialarla mı uğraşalım? Bırakın işi uzmanlar yapsın."

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?