6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Yılmaz'ı şenlik coşkusu sardı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl'de muhtarlarla bir toplantı yaparak, sorunlarını dinledi.

Muş'tan karayoluyla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, Bingöl Belediyesi yemekhanesinde mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Tek tek muhtarları dinleyerek sorunları not alan Bakan Yılmaz, sorunların çözümü konusunda gerekli her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, muhtarlarla yaptığı toplantının ardından Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ile birlikte Altınışık köyünde düzenlenen şenliğe katıldı. Davul-zurnalarla karşılanan Yılmaz, şenlikte eğlenen insanları görünce bölgede özlenen tablonun bu olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, "Bugün gerçekten şu manzarayı görünce keşke vaktimiz olsa da akşama kadar burada kalsaydık dedim. Burada bu kadar insanın buluşmasında önayak olan herkese teşekkür ediyorum. İşte Bingöl'de olması gereken de bu. Çok güzel bir ortam var. Bu insanlarımızın huzur içinde, neşe içinde birbirleriyle güzellikleri paylaşarak yaşamaları mutluluk verici. Bu tür şenliklerin her yıl devam etmesini istiyorum" dedi.

Devlet Bakanı Yılmaz, daha sonra Ankara'ya gitmek üzere karayolu ile Elazığ'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet bürlükara IP: 85.98.124.xxx Tarih : 15.07.2009 12:48:03

2009 kejan aşiretinin bu şenliklerinin birlik,beraberlik ve dayanışmayı pekiştiren ve aşiret içi bağları güçlendiren son derece önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.bingöl merkezde nufüs potansiyeli olarak resmi verilere göre yaklaşık 6000 kişi oldukları tahmin edilmektedir.aynı aşiret soyadları şöyle sıralamak gerekirse:BUYANKARA, BÜRLÜKARA, BURLUKKARA, BÜRKÜK, BUKAN,ENSARİOĞLU,HABİBOĞLU,MEHDİOĞLU,ALKAŞI sonradan değiştirilmiş farklı VS.soy isimleriyle bilinmektedirler.umarım bundan sonra her yıl düzenli bir şekilde kejan aşireti şenlikleri devam etmesi temennisiyle...esenkalın