2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Yollar, Karayolları ve Köy Hizmetleri’nin namusudur

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda karla mücadelede yetersiz kalındığını belirterek, “Ağzı olmayan kuşlar, karıncalar bile kışa   hazırlık yaparlar” diyen Vali Vehbi Avuç,  kurumları uyararak, “Yollar  Karayolları ve Köy Hizmetleri’nin namusudur” dedi.
2004 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Dün saat 13:00’da Özel İdare Müdürlüğü İl Genel Meclisi Toplantı Salo-nunda Vali Vehbi Avuç Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kurum ve Kuruluşların Müdürleri ile Bölge Müdürleri, İl Genel            Meclis Üyeleri ile Basın menpuspları  katıldılar.
Toplantı Vali Vehbi Avuç’un açılış konuşmasıyla başladı. 2003 yılında yapılan yatırımları özet-leyen Vali Avuç,  il genelinde bir çok alanda hizmet yetersizliğinin gözlendiğini ve bu hizmet aksaklıklarından dolayı sıkıntılı olduğunu belirterek, köstebek  yuvasına dönen yolların durumundan da ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü dışına çıktığımızda bütün yollar tertemiz  fakat Bingöl sınırları içinde yollarımız köstebek yuvası gibi. Buna bir anlam veremedim” dedi.
Bingöl’deki ormanların durumuna da değinen Vali Avuç, “Ormanlarımız malesef kesim için bulunuyor. Bingöl’de Orman İşletme Müdürlüğü’nün  kapanması üzücüdür. Kesilen ormanların yerlerine yeni  fidanlarının dikilmesi hepimizin görevidir.” dedi.
Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yatırımcı daire müdürleri çalışmaları hakkında kurula bilgi sundular ve 2004 yılı hedefledikleri hizmetleri kurula aktardılar.
Toplantının büyük bölümünde Karayolları ve Köy Hizmetleri’nin çalışmalarının yetersizliği ele alınırken,Vali Avuç, yaptığı  konuşmada, “1.5 aydır görev sürem içerisinde bazı arkadaşlarımızın görevlerinde ciddi davranmadıklarını gözlemledim. Herkes elini taşın dibine sokacak. Devletimiz çok güzel 4000 konut yaptı. Harcanan emeğe layık olmak zorundayız. ‘Bana necilik’ olmayacak. Önce    disiplin istiyorum. Bundan sonra yapılacak bu tür toplantılara bütün daire müdürleri ve bölge müdürleri katılacak.” dedi.

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 21:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?