2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Yolu kar kapattı bürokrasi açtırmadı

Kar nedeniyle kapanan Muş ile Bingöl arasındaki karayolunun 17 kilometrelik bölümü, iki ilin karayolları şefliklerinin sınır anlaşmazlığı yüzünden trafiğe açılamıyor

Her yıl aynı sorunun yaşandığı bölge, her iki ilin de sınırları içinde yer almadığından, yolun bu kesiminde kar temizleme çalışması yapılmıyor. Sorun, Muş Valisi İbrahim Özçimen’nin yolun açılması için Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’i arayarak yardım istemesiyle çözülebildi.

Geçen hafta Türkiye’nin bir bölümünü etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Güneydoğu’da da birçok yolun kapanmasına neden oldu. Bu yollardan biri de Muş-Bingöl karayolu oldu.

MUŞ’A MI BİNGÖL’E Mİ AİT TARTIŞMASI

Yaklaşık 110 kilometrelik yolun kapanmasıyla iki ilin karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Ancak yolun 17 kilometrelik bölümü açılmadı.

Her yıl aynı sorunun yaşandığı bölge, her iki ilin de sınırları içinde yer almıyor. Bu nedenle yolun bu kesiminde kar temizleme çalışması yapılmıyor.

KAPANAN YOL İÇİN BAKAN DEVREDE

Bölgeye giden Muş Valisi İbrahim Özçimen, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’i arayarak yardım istedi. Hem Muş’taki, hem Bingöl’deki karayolları ekipleri, yolun bu bölümünün kendi sınırları içinde olmadığını iddia ediyor.

Vali Özçimen’in girişimleri sonucu, Bakan Ergezen Bingöl’deki ekiplere talimat vererek yolun açılmasını sağladı.

istanbul
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 17:54:58
Güncelleme :1 Aralık 2004 Çarşamba 10:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?