1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Yüzlerce hayvan telef

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde bugün meydana gelen 5. 7 büyüklüğündeki depremde en çok hasar gören Kümbet Köyü’nde, enkaz altında mahsur kalan büyük ve küçük baş hayvanlar, Akut Ekibi tarafından kurtarıldı.

Karlıova’ya 20 kilometre uzaklıktaki Kümbet Köyü’nde depremde enkaz altında kalan Alaattin Bülbül, Saime Pullu ve Serhat Keklik isimli yaralılar Karlıova Devlet Hastahanesi’ne kaldırıldı. Deprem sonrasında enkaz altında kalan çok sayıda hayvan telef olurken, canlı kalanlar ise Bingöl Akut Ekipleri’nin çalışması sonrasında enkaz altında çıkarıldı.

Deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyen köy halkı, yakılan ateşlerin başında toplanarak ısınırken, yetkililere tepki gösterdi.

Depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen hiçbir yetkilinin köye yardım ulaştırmadığını ifade eden Kümbet Köyü Muhtarı Ramazan Uzun, "Depremde en çok hasar gören köy, bizim köyümüz oldu. Yaklaşık 70 haneden 50’si hasar gördü. Ancak hiçbir yetkili halen köyümüze gelmedi. Elektrikler kesik, insanların kalacak çadırları bile yok. Geceyi biz nasıl bu soğukta geçireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 20:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?