6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Zehirlenen öğrenci sayısı artıyor

BİNGÖL'DE ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 78'E ÇIKTI

Bingöl'ün Genç ilçesinde zehirlenen öğrenci sayısı 78'e ulaşırken, Yayla İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) 2 gün tatil edildiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Yayla YİBO'da dün akşam yemeği yiyen öğrenciler, gece geç saatlerde rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş ağrısı ve kusma şikayeti olan 37 öğrenci, nöbetçi öğretmen tarafından gece saat 01.00'de Genç Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Öğrencilere yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumu ciddiyetini koruyan 10 kişi Bingöl'e sevk edilirken, 27 öğrenci ise sabaha kadar müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Sabah saatlerinde ise aynı okuldan 31 ve ardından 10 öğrenci daha besin zehirlenmesinden dolayı Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenen öğrencilerin dün akşam yemeğinde makarna, mercimek ve yoğurt yedikleri belirtildi.

Genç Kaymakamı Barış Cansu Aktan, sabah saatlerinde hastaneye kaldırılarak müşahede altına alınan öğrencileri ziyaret edip sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Barış Cansu Aktan, bu olaydan dolayı Genç Devlet Hastanesi'nde oluşturulan bir ekibin Yayla YİBO'da bütün öğrencileri sağlık taramasından geçirmek üzere görevlendirildiğini söyledi. Bu arada, zehirlenmenin yaşandığı Yayla YİBO'da okulların 2 gün süreyle eğitime kapatıldığı bildirildi.

Genç Devlet Hastanesi önüne gelen öğrenci velilerinden Mehmet Ali Saydan, çocuklarının sahipsiz olduğunu ve olayı vatandaşlardan öğrendiklerini öne sürdü. Saydan, okul idaresine tepki göstererek, Yayla YİBO'da sürekli sıkıntılar yaşandığını ve bunların bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Hastaneye kaldırılarak müşahede altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

BİNGÖL'DE ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 78'E ÇIKTI
BİNGÖL'DE ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 78'E ÇIKTI
BİNGÖL'DE ZEHİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 78'E ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:03:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?