1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Mayın patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Bingöl'ün Genç İlçesi Suveran Jandarma Karakolu yakınlarında kadastro çalışması yapılırken, PKK terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kadastro çalışması yapmak üzere Bingöl'ün Genç İlçesi Suveran Jandarma Karakol bölgesinde bulunan teknisyen Fehmi Doğan ve Furkan Yazar ile işçi Ayhan Ağırbaş'ın çalıştığı bölgede dün saat 16.30 sıralarında mayın patladı.

PKK terör örgütü tarafından bölgede görevli askeri personele yönelik yapıldığı tespit edilen el yapımı mayının patlaması sonucu iki teknisyen ve bir işçi yaralandı. Yaralıların cep telefonu ile durumu 156 Jandarma İmdat'a bildirmelerinin ardından bölgeye ekipler gönderildi. Bingöl 49. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı'ndan görevlendirilen Skorski helikopterindeki personel tarafından, yaralılar olay yerinden alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Fehmi Doğan aşırı kan kaybı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, yaptığı yazılı açıklamada, mayının el yapımı ve PKK terör örgütü tarafından askeri personele yönelik döşendiğinin tespit edildiğini belirtti. Vali Avuç, açıklamasında ayrıca, 18 Eylül günü Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada bir teröristin silahı ile birlikte ölü ele geçirildiğini ve aynı bölgede yapılan aramalarda teröristlere ait 6 adet sığınak ile çok miktarda mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini bildirdi.

Bu arada mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden teknisyen Fehmi Doğan (39), bugün memleketi Tunceli'nin Hozat İlçesi Yoğuntoprak köyünde toprağa verildi. Bingöl Devlet Hastanesi morgundan sabah saat 05.30'te alınan Doğan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne getirildi.

Buradan ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Yoğuntoprak köyüne götürülen cenaze törenine, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak ile birlikte yaklaşık 400 kişi katıldı. Yapımı yeni biten evinde bir süre bekletilen cenaze, omuzlara alınarak köy meydanına getirildi. Eşi, kızı, babası ve annesinin Doğan'ın tabutuna sarılarak dakikalarca feryat ettiği cenazede gözyaşları sel oldu. Cenaze, daha sonra Yoğuntoprak Köyü Mezarlığı'nda defnedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 15:06:01
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 15:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdoğan yıldız IP: 88.246.36.xxx Tarih : 28.05.2008 09:31:17

değerli dostum akrabam bu ölüm sana hiç ama hiç yakışmadı hani derdin ya bu can bu cana ihanet etmez etmedide rahat uyu