3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Mera ıslah projesi geliştirildi

Bingöl'de hayata geçirilen ve ildeki tüm meralarda uygulanması hedeflenen "Mera ıslah ve amenajman" projesi kapsamında Kumgeçitli köyünde bir tören düzenlendi. 

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, törende yaptığı konuşmada, ülkedeki hayvancılığın geliştirilmesi, kaliteli yem üretiminin artırılması ve kaba yem açığının kapatılmasının ancak uygulanan projenin geliştirilerek uygulanmasıyla mümkün olabileceğini bildirdi. 

Önceki yıllarda tarım konusunda üst düzey gelir ve birçok imkana sahip olan Bingöl'ün bir takım nedenlerden dolayı gerilediğini söyleyen Vali Avuç, "Uygulanan bu projeyle tarımın en kısa zamanda tekrar istenilen hedefe ulaşacağına inanıyorum. Bu uygulamanın örnek olmasını ve diğer köylerin meralarında da aynı uygulamaların başlatılmasını bekliyoruz" dedi. 

İl Tarım Müdürü Sevinç ise yaklaşık iki yıldır yürütülen çalışmaların meyvelerini bu projeyle almaya başlayacaklarını aktardı. Hayvancılığın geliştirilmesinin, kaliteli yem üretiminin artırılmasının bu projeyle mümkün olacağını kaydeden Sevinç, "Burada yabancı ot mücadelesi, koruma, gübreleme, gölgelikler, kaşınma kazıkları tesis etme, planlı otlatmanın geliştirilmesi gibi çalışmalar yapmakla beraber çiftçiler bazında da yayım çalışmaları yapılmıştır. Bu projeyle dekarda 135 kilogram olan ot verimi iki katına çıkarılmıştır. Yine yem bitkileri ekilişleriyle mevcut kaba yem üretimine 510 ton ilave katkıda bulunulmuştur" şeklinde bilgi verdi. Düzenlenen törene, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile köylüler de katıldı.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 18:43:33
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?