1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Solhan'da kavga: 2 ölü, 18 yaralı

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde, aralarında akrabalık bağı bulunan 2 aile arasında meydana gelen, kazma kürek ve silahların kullanıldığı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kavga, saat 21.30 sıralarında Solhan İlçesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan bir çay ocağında meydana geldi. Solhan'ın DYP'li Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve babası Ali Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup, çay ocağında otururken saldırıya uğradı. Saldırıda Yemlihan Bayır ve Ferhat Mollaoğulları hayatını kaybederken, belediye başkanı ve babasının da aralarında bulunduğu 18 kişi yaralandı.

Yaralılar Solhan Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavilerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bingöl Devlet Hastanesi'nde gruplar arasında ikinci bir çatışmanın yaşanmaması için Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemi alırken, hastaneye gelenler, üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındı.

Öte yandan, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun hastanede yaralıları ziyaret etti. Bingöl Valisi Avuç, hastanede yaptığı açıklamada, çatışmanın iki aile arasında yaşandığını söyledi.

İkinci bir kavganın yaşanmaması için Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden takviye kuvvet gönderilirken, yaralıları ziyaret etmek isteyen çok sayıda kişi, Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne akın etti. Yaralılardan durumları ciddiyetini koruyanların Elazığ Devlet ve Araştırma Hastanelerine sevk edildiği belirtildi. Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 03:06:35
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 15:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?