1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Tecavüze uğradığını 'anlatamadı'

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Ardıçdibi Köyü'nde 3 kez tecavüze uğradığı iddia edilen sağır ve dilsiz N.S ile ilgili davanın duruşması, bilirkişi tercüman olmadığı için ertelendi.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 11.00'de başlayan davada bilirkişi tercüman olmadığı için duruşmanın 1 Kasım 2005 tarihine ertelendiği açıklandı.

Sağır ve dilsiz olan N.S'nin bugünkü duruşmasına İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanı Rıdvan Kızgın, Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği yönetici ve üyelerinden oluşan 13 kişi müdahil olarak katıldı.

Bingöl'ün Genç İlçesi Ardıçdibi Köyü'nde Mayıs 2004'te Y.S. tarafından 3 defa tecavüze uğradığı iddia edilen N.S'nin Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmasına müdahil olarak katılan İHD Bingöl Şube Başkanı Kızgın ve Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri, mahkeme çıkısında bir açıklama yaptı.

Amaçlarının sağır ve dilsiz kıza destek vermek olduğunu kaydeden Kızgın, Bingöl'deki engellilerin duruşmaya katılmamasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 14:59:29
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 16:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?