3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çocuklar eğitime kazandırılacak

Bingöl Altınışık Eğitim Kültür Kalkınma ve Yardımlaşma (AKET) Derneği tarafından sokak çocuklarını kurtarmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı kapsamında hazırlanan proje, AB tarafından kabul gördü.

Kabul edilen projeyle en az 100 çocuğun sokaktan kurtarılıp eğitime kazandırılmasının hedeflendiğini belirten dernek başkan vekili Mahmut Buyankara, "Çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacaktır.

Proje kapsamında çalışmaları yürütecek 8 kişilik proje grubu, 9 günlük eğitimlerinin ardından bilgi ve anlayışlarını geliştirerek sokak ortamının tehlikeleri, çalışan çocukların psikolojisi ve ailelerin nitelikleri konusunda fikir sahibi olacak.

Eğitim çerçevesinde kazanılan deneyimler, aile ziyaretlerinde ve çalışan çocuklarla görüşmelerde kullanılacaktır. Proje grubu, eğitim ve seminerlerden sonra hedef kitleye yönelik çalışmalara başlayarak, sokakta çalıştırılan çocukların tespiti, ailelerin ziyaret edilmesi ve çocukların uygun okullara yerleştirilmeleri gibi faaliyetler gerçekleştirecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?