3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kayıp kardeşi için İHD'ye başvurdu

Bingöl'de 6 gün önce kaybolan kardeşini tüm aramalara rağmen bulamayan şahıs, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'ne başvurarak yardım istedi. 

Edinilen bilgiye göre, arkadaşı ile kiraladıkları araçla gezerken kimliği belirsiz kişilerce araçtan alındığı iddia edilen Selahattin Kılıç'tan (28) 6 gündür haber alınamıyor. Kardeşinin hayatından endişe duyduklarını ifade eden Kazım Kılıç, "Beraber olan arkadaşının anlattıklarına göre kardeşim ile birlikte bir araç kiralayıp geziyorlarmış. Bir kaç saat birlikte gezdikten sonra, bir köy yolunda silahlı kişiler arabayı durdurup kardeşimi alıp götürmüş. Arkadaşının durumu bize bildirmesinden hemen sonra gidip durumu bağlı bulunduğum polis karakoluna bildirdim. Aradan 6 gün geçmesine rağmen kardeşimden bugüne kadar bir haber alamadık. Birlikte olduğu arkadaşı çelişkili bilgiler veriyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Son çare olarak İHD'ye başvurdum. Ailece perişan bir durumdayız. Kardeşimin bir an önce bulunup bizlere teslim edilmesini istiyorum" diye konuştu. 

İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz ise, kaybolan şahsın derneklerine üye olduğunu söyleyerek, "Kaybolan Kılıç'ın ağabeyi bize başvuruda bulundu. Biz de gerekli araştırmaları yapıyoruz. İnsan hayatı çok önemlidir. Kim bu şahsı ne amaçla almışsa derhal zarar vermeden bırakmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 21:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?