1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Depremzedeler hala çadırda

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde meydana gelen depremin ardından 9 ay geçmesine rağmen Dörtyol Köyü'ne deprem konutlarının yapılmaması, evsiz kalan depremzedeleri kar altındaki çadırlarda yaşamak zorunda bırakıyor.

Deprem olacak söylentileri nedeniyle onaramadıkları hasarlı evlerinde kalmayı sürdüren 6 aile, soğuklar nedeniyle tam bir çaresizlik içinde yaşıyor. Depremzede Beyazbey Yılmaz (80), hava sıcaklığının eksi 25 dereceyi bulduğu soğuklarda çadırda kalmak zorunda kaldıklarını söyledi. Başka çareleri olmadığını belirten Yılmaz, "Yanımda kalan torunlarım hastalandığı için Elazığ'da çobanlık yapan babalarına gönderdim. Devletimizin bir an önce bizlere sahip çıkmasını ve konutlarımızı yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Kendi imkanlarıyla derme-çatma bir baraka yaparak 4 çocuğuyla birlikte burada yaşamak zorunda kaldığını dile getiren Turan Yılmaz (42) isimli depremzede, burada yaşamanın bir "utanç" olduğunu kaydetti. Çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, "Çocuklarımın hepsi hastalandı. Doktora götürdüğümde ilaç alacak param yoktu. Devletimizin bize bir an önce sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 19:17:04
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 19:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?