3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Hasarlı binada halı atölyesi

2003 yılında meydana gelen depremde hasar gören bina, halı dokuma atölyesi olarak hizmet veriyor.

Bayındırlık Müdürlüğü teknik elemanlarının yaptığı inceleme sonucu ağır hasar raporu verilen 100. Yıl İlköğretim Okulu ek binası, halı dokuma atölyesi olarak kullanılıyor. Tokatlı bir girişimcinin çalıştırdığı halı dokuma atölyesinde çalışmalar devam ederken, aynı binada faaliyet gösteren Bingöl Kent Girişim Derneği (BİNKENT) halı ve kilim dokuma atölyesindeki çalışmalar durduruldu.

Okul idaresinin 29.02.2006 tarih ve 128 sayılı "Binanın tahliyesi" ilgili yazının ellerine ulaşmasının ardından binada çalışmalarını durdurduklarını söyleyen Dernek Başkanı Saim Bazencir, "Biz çalışmalarımızı durdurmamıza rağmen diğer işadamının çalışmaları devam ediyor. Burada bir çelişki var. Bize ayrı onlara ayrı muamele aklıma geliyor. Bize gelen yazıda binayı boşaltmamız isteniyor. Ancak diğer işletmeci iki gün önce yeni tezgah getirip çalışmalarına daha da hız veriyor. Eğer bina hasarlıysa diğer işletmecinin çalışmasını nasıl sürdürdüğünü anlayamıyorum. Burada bir rantın döndüğünden şüpheleniyorum" dedi.

Bayındırlık Müdürlüğü teknik elemanlarının 19 Ocak 2006 tarihinde binada yaptığı inceleme raporunda, taşıyıcı kısımlarda kesme çatlakların oluştuğu, bu kesme çatlakların yapının dayanımını düşürdüğünden olası bir depremde kötü sonuçlar doğuracağı belirtildi.

Çalışmalarını devam ettiren firmanın işçileri, firma sahibinin il dışında olması nedeniyle kendilerinin açıklama yapamayacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:07:32
Güncelleme :10 Mart 2006 Cuma 18:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?