3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kadın çiftçiler yarıştı

Bingöl Tarım İl Müdürlüğü, bayan çiftçilere yönelik "Kadın Çitçiler Yarışıyor" bilgi yarışması düzenledi.

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda saat 14.30'da gerçekleşen yarışmaya 6 grup halinde 12 bayan katıldı. Genel tarımsal, meyve, mekanizasyon, gıda muhafazası, sebze yetiştiriciliği, hayvancılık ve ev ekonomisi konularından seçilerek sorulan 15 soruda bayanlar kıyasıya yarıştı. Sorulan 15 soru sonunda, 4. ve 6. grup yarışmacıları birbirlerine üstünlük sağlayamayınca 10 yedek soru daha soruldu. Yarışma sonrası 130 puan alan 4. grup olan Genç İlçesi grubu 1. oldu.

Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, bu tür yarışmalardaki amacın, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek olduğunu söyleyerek, "Bayanların tarımsal alanda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duyguları geliştirmek ve birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayarak, girişimcilik ruhunu aşılamak ve tarımsal üretime olan katkılarını artırmaktır" dedi.

Yarışmada 1., 2. ve 3. olan gruplara birer çeyrek altın, diğer gruplara tarımsal konuları içeren kitap seti hediye edildi. Yarışma sonucu 1. olan grup, 10 Mayıs 2006 tarihinde Diyarbakır'da yapılacak bölgelerarası yarışmalarda Bingöl ilini temsil edecek.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 18:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?