3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu

Bingöl'de birkaç gündür devam eden yoğun kar yağışı sonucu, kar kalınlığı şehir merkezinde 55-60, yüksek kesimlerde 100-120 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı sonucu yüzlerce köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri Müdürlüğü Köy Yolları Şube Müdürü Mehmet Işık, acil durumlar nedeniyle kapalı olan köy yollarından 88'ini geçen hafta içinde açtıklarını, ancak yağan yoğun kar yağışı nedeniyle yolların tekrar kapandığını belirtti.

Işık, "Kar kalınlığı şehir merkezinde 55-60, yüksek kesimlerde 100-120 santimetreye ulaştı. Yollarımızı açmak için 8 karla mücadele ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz. Ancak açtığımız yollar tekrar kapanıyor. Bu sebeple acil durumlar hariç, çalışmalarımıza kar yağışı durduğunda devam edeceğiz" diye konuştu.

Karayolları İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Bingöl-Diyarbakır, Bingöl-Elazığ, Bingöl-Muş yolunda zincirsiz araç geçişlerine izin verilmiyor. Bingöl-Erzurum Herdo Deresi mevkiinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin tamamen kapandığı, ancak zincirli araçların geçişine izin verildiği belirtildi.

Adaklı ve Karlıova ilçeleri ile Sancak Belde yollarının da kapalı olduğu, Kiğı ve Yayladere yollarında ise zincirsiz araç geçişlerine izin verilmediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 16:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?