1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Okumak için dileniyorlar

Bingöl'de maddi imkanları yetersiz olan ailenin ilköğretim 5. ve 2. sınıflarına giden iki kızı, okul ihtiyaçlarını karşılamak için dileniyor. Dilenmek zorunda kaldıklarını Bingöl Umut Çocukları Derneği'ne yazdıkları bir mektupla bildiren kızlar, okul ihtiyaçlarını karşılamak için buna mecbur olduklarını söyledi.

Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu'na giden 10 yaşındaki O.A. (Oya Aşan) ve 8 yaşındaki Y. A'nın (Yonca Aşan) okul ihtiyaçlarını karşılamak için dilencilik yaptıkları, Bingöl Umut Çocukları Derneği Başkanı Derya Bukebudraç'a gelen bir mektupla anlaşıldı. Mektupta kendi el yazılarıyla "Çok fakiriz, bize yardım edin, kendimize giysi alamıyoruz" diye yazan kızları bulan Bingöl Umut Çocukları Derneği Başkanı Derya Bukebudraç, aileyi evinde ziyaret etti. Ziyarette hasta olan babaları Ali Rıza A'nın evi terk ettiği ve zaman zaman gelerek eşine hakaret edip tekrar gittiği iddia edildi. Derme çatma barakada 7 çocuğuyla birlikte yaşayan anne Kısmet A, 4 çocuğunun okula gittiğini ve imkanı yetersiz olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi.

Bingöl merkez Yenimahalle'de ikamet eden ailenin okula giden kızları, işlek caddelere giderek gelip geçen vatandaşlara el açıp yardım topluyor. Ailenin durumunun kötü olduğunu dile getiren Bingöl Umut Çocukları Derneği Başkanı Bukebudraç, kız öğrencilerinin dilencilik yapmaması için gerekli yerlerle görüşerek, yardım edeceklerini söyledi.

Bukebudraç, "İki kız çocuğu, mektup yazarak maddi sıkıntı içinde olduklarını belirtti. Bu kızlar, maalesef dilenerek okul masraflarını çıkarıyor. Bu çocukların dilencilik yapmaması için sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

Çok fakir olduklarını ifade eden kız çocukları ise, okul ihtiyaçlarının karşılanması halinde dilenmeyeceklerinin altını çizdi. Kız kardeşler, "Çok fakiriz. Okul ihtiyaçlarımızı karşılamak için dileniyoruz. Okulu çok seviyoruz. Babamız bize hiçbir şey alamıyor" dedi. 7 çocuğundan 4 kızının okula gittiğini vurgulayan anne Kısmet A. ise, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayacak maddi imkanlarının olmadığını söyledi. Kısmet A, "Fakiriz, 4 kızım okula gidiyor. Kocam rahatsız ve şu an burada değil. Çocuklarım ağlıyor, bize elbise alın diye. Ama bunlara imkanım yok" dedi.

Evin en büyük kızı olan ve hiç okula gitmeyen Tülay A. ise okuyamadığını, kız kardeşlerinin okuması için hayırsever insanların yardımını beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 14:43:24
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 14:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?