1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Özürlü kardeşlerin dramı

Doğuştan çocuk felci geçirerek tekerlekli sandalyelere mahkum olan 3 özürlü kardeş hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Sancak Beldesi Çimenli Köyü'nde yaşayan ve doğuştan çocuk felci olan, Ali Rıza(40), Gıyasettin(37) ve Birgül Balık(34) kardeşler yaşadıkları hayattan kurtulmak istiyor. 25 Yıl önce babalarını kaybeden özürlü kardeşler yaşlı anneleri ile yaşıyor. Kardeşlerin bakımını ise yengeleri Kibar üstlenmiş durumda. Yerlerinden kalkamayan özürlü kardeşler sığınacak sıcak bir yuva arıyor. Bugüne kadar kendilerine hiçbir şekilde yardım yapılmadığını belirten komşuları, yengeleri onların sadece bakımını yapabildiğini belirtiler.

Yürekleri parçalayan yaşantıları ile birlikte maddi imkansızlıklarda onları zorda bırakmış. Hiçbir geliri olmayan özürlü kardeşler, kendilerine yapılacak yardımlarla daha iyi bir hayat sürdürmek istiyorlar. Özürlü kardeşlerin kullandıkları tekerlekli sandalyeler hasar gördüğü için artık onlarda kullanılamaz duruma geldi. Özelikle yet-kililerden ve iş adamlarından yardım beklediklerini vurgulayan Kardeşler, sıcak bir yuva ve bundan sonraki yaşamları için yardım beklediklerini söylediler. Aynı aileden 3 kardeşin yaşam mücadelesi görenleri şaşkına çeviriyor. Ayrıca özürlü kardeşlerin annelerinin de rahatsızlığı nedeniyle Elazığ'da tedavi gördüğü öğrenildi.

Hikmet Kolatu - Bingöl Gazetesi
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 16:17:53
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 13:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?