3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zaferin yıldönümünde şehitler anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde Çanakkale Şehitleri'ni Anma Töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, diğer askeri ve mülki erkanla gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün Çanakkale Zaferi'nin 90. yılı dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu. Org. Özkök mesajında, "Bu zafer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu tarihi niteliklerin de esasını oluşturan namus, şeref, hediye, şahadet, dürüstlük, ahlak ve sorumluluk gibi kavramlar sayesinde kazanılabilmiştir" dedi.

Törende daha sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1. Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Faruk Metin ile Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gönül Alpaydın da günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. İstanbul Valisi Muammer Güler ise Şehitlik Özel Defteri'ni imzaladı. Güler deftere, "Yurdumuzun her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihe adlarını yazdıran şehitlerimiz, sizden aldığımız güçle bu vatanı sonsuza kadar yaşatmak için gerektiğinde canlarımızı vereceğimizi huzurunuzda beyan ediyoruz. Ruhunuz şad olsun" diye yazdı.

Törenin sonunda şehit mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı ve dualar edildi. Programda şehitler rahmetle, gaziler ise minnet ve şükranla anıldı. Mezarlara karanfil bırakan ve şehit yakınlarını teselli eden Vali Güler, Başkan Topbaş, Orgeneral Babaoğlu, ailelerle birlikte duygusal anlar yaşadılar. Mezarlara bırakılan asker mektuplarını okuyan protokol üyelerinin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 18:15:38
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 17:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?