23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Depremzedeler çadırda iftar açtı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yaklaşık 8 ay önce meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar iftarlarını kaldıkları çadırlarda açtı.

Mart ve Haziran aylarında meydana gelen 4 ayrı depremin ardından ilçe merkezi ile köylerde evleri hasar gören vatandaşlar, evlerinin henüz yapılmaması ve deprem korkusunu üzerinden atamaması nedeniyle hala çadırlarda yaşıyor. Ramazan ayının gelmesi ve soğuk havaların başlamasıyla zor şartlar altında yaşayan depremzedeler, konutların henüzyapılmamasından yakınıyor. İlçede kış mevsiminin altı ay sürdüğünü ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğunu belirten vatandaşlar, çadırlarda yaşamanın zor olduğunu belirtti.

İlçede hasar gören evlerin yanı sıra çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun da bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Gölen, okulların onarılmamasından dolayı çocukların eğitim ve öğretimlerinde geri kaldığını kaydetti. Karlıova'ya bir yardım elinin uzatılması gerektiğini ifade eden Gölen, “Ramazan ayının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar çok zor durumda yaşam mücadelesi veriyor. Bu güne kadar imkanlarımız dahilinde vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştık. Tüm yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.  

 

 

 

 

Hikmet Kolatu - Kenthaber / Bingöl
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 10:06:45
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 15:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?