18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Hasar tespit kargaşasına çözüm aranıyor

Karlıova'da bir süre önce yaşanan deprem sonrası başlayan hasar tespit tartışmaları sürerken, ilçeye gelen milletvekilleri ve bürokratlar vatandaşlarla görüştü.

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Mahfuz Güler, Abdurrahman Anık ve Fevzi Berdibek ile Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Sadık Yamaç ve Yaşar Karyel, Karlıova İlçesi'ne geldi. Heyet, Karlıova 11 Mart İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen ve ilçede yapılan hasar tespiti kargaşasına son vermeyi amaçlayan toplantıya katıldı. Muhtarlar ve ilçe halkının katıldığı toplantıda konuşan milletvekili ve bürokratlar, yaşanan hasar tespit kargaşanın kesin olarak bitirilip, kış gelmeden vatandaşlara konutlarının teslim edilmesi amacında olduklarını belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Sadık Yamaç ve Yaşar Karyel, "Buraya, hakkı olmayana hak vermeye değil, gerçekten mağdur olan depremzedelerin konutlarının yapımı için başlama startı vermeye geldik" açıklamasında bulundu. Bingöl Ak Parti Milletvekili Fevzi Berdibek ise depremde 14 okulun ağır hasar gördüğünü, bu okulların yapımı için ödenek çıkartıldığını belirterek, "Bu yıl okulların yapımına başlanacak. Ancak önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilemeyeceği için prefabrik binalarda eğitim verilecektir" dedi. Sadece muhtarların katıldığı toplantının son bölümü, halka ve basına kapalı olarak gerçekleşti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 16:48:05
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 16:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ekrem Hamittaş IP: 81.212.69.xxx Tarih : 4.08.2005 20:44:26
Selamlar, Maalesef ülkemizde''salla başını al maaşını''zihniyeti uzun seneler sürüp gidecek.Devletin pervasızca sömürülmeye çalışıldığı her yerde Erkan Çapar gibi insanlar çıkıp ''dur''desede, yine suçlu durumuna getirilerek. Trübünlere oynayan siyasetciler tarafından ya azarla yada sürdürme tehdidiyle susturlmaya çalışılacak Recep Yazıcıoğlu'nun kemikleri sızlamıştır. ama eminimki Erkan Çapar ve onun gibi idealist bürokrasi adamları er yada geç bu kokuşmuş çarkları yerle bir edecek Saygılarımla