8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Bitlis'te turizmi canlandırma çalışmaları

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yaz ve kış turizminin canlanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Başkan Özdemir, makamında düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özdemir, özellikle turizme büyük önem verdiklerini söyledi.

Tarihi eserleri turizme kazandırmak için de çaba gösterdiklerini belirten Özemir, "Bitlis'te turizmin canlanması için çalışmalar yapıyoruz. Nemrut Dağı'nda ihalesi yapılmış olan kayak tesisleri devreye girerse, kış turizminde büyük canlılık meydana gelir. Böylelikle Bitlisli gençler, bir yandan kayak öğrenecek bir yandan da yarışmalara katılıp temsil edebilecek" dedi.

İlde çok sayıda tarihi eser olduğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, şunları söyledi: "İlimizi Rahva Ovası bölgesine taşımaya çalışıyoruz. Burada yeni bir hükümet konağı yapması planlanıyor. Böyle olursa şehir buraya taşınır. Şu andaki hükümet konağı yeri ise yeşil alan yapacağız. İlimizde sayısız tarihi eserler bulunuyor. Bunları restore edebilirsek turizme de kazandırmış olacağız. Bu şekilde kış turizminde olduğu gibi yaz turizmine de canlılık gelmiş olacak".

Bitlis'te alt yapı sorularının çok olduğunu da söyleyen Başkan Özdemir, bunları da çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?